Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους αγρότες, στο ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μπλόκα, αλλά και στη χθεσινή εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε και για το επίδομα Πάσχα, ξεκαθαρίζοντας ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».

Μαρινάκης για αγρότες
Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Παύλος Μαρινάκης προχώρησε σε τρεις επισημάνσεις. Όπως είπε αρχικά, «έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος με ουσία και επιχειρήματα».

Δεύτερον, «τους κατέθεσε μια πρόταση συνολική που δεν έχει τη λογική του μαξιμαλισμού και του να πάρουμε λεφτά, αλλά είναι η πιο ουσιαστική και δίκαιη πρόταση για το ρεύμα» και, τρίτον, «έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Κατάλαβαν ότι σε επίπεδα φορολόγησης η κυβέρνηση πήγε στα κατώτερα δυνατά επιτρεπόμενα όρια τον ΦΠΑ, 6% σε λιπάσματα, ζωοτροφές, 13% από 23% στα μηχανήματα. Δεν επιτρέπεται να πάμε κάτω από αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ρεύμα, συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι πρόκειται για την πιο επίμονη εισαγόμενη ακρίβεια, επισημαίνοντας πως η λύση για το ρεύμα «ήταν μια δίκαιη λύση». Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των αγροτών κι αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει νέα μπλόκα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει με σεβασμό τις αποφάσεις των αγροτών. «Δεν θα εμπλακούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε πει όμως ότι η ελεύθερη διέλευση των πολιτών είναι απόλυτο καθήκον. Δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο» σημείωσε.

Μαρινάκης για Κασσελάκη και ΕΚΠΑ
Ερωτηθείς για την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, ανέφερε ότι πρόκειται για διαδικασίες ενός άλλου πολιτικού χώρου. «Τις σεβόμαστε απόλυτα. Σημαντικά τα πρόσωπα, αλλά και πολλές φορές το ίδιο σημαντικές είναι και οι ιδέες» επισήμανε και υπογράμμισε ότι «πιο σημαντική είναι η συζήτηση για τις ιδέες και τις θέσεις κι αν κάποιες παρωχημένες απόψεις απέτυχαν».

Όσον αφορά το νέο κόμμα που ίδρυσε ο Πέτρος Κόκκαλης, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Είναι σημαντικό όσοι πιστεύουν ότι έχουν κάτι να πουν να εκφράζονται από έναν σχηματισμό εφόσον δεν εκφράζονται από κάποιον άλλον. Η πολυδιάσπαση είναι κάτι που απασχολεί έναν άλλον πολιτικό χώρο».

Για το σαμποτάζ στο ΕΚΠΑ και το αν υπήρξε άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι διατάχθηκε και εφαρμόστηκε άμεσα ο νόμος, ως προς την ΕΔΕ και την αναστολή των καθηκόντων του συγκεκριμένου υπαλλήλου. «Ζητήσαμε το αυτονόητο δημοσίως, να εφαρμοστεί ο νόμος, κι αν υπάρχει παρακλάδι, πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη» είπε.