Σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, τα τμήματα (blocks) της τρίτης ελληνικής φρεγάτας «Φορμίων» που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Σαλαμίνας, έφτασαν από την Ελλάδα στο ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας, όπου θα συναρμολογηθούν για τα επόμενα βήματα της κατασκευής της φρεγάτας.

Επισημαίνεται, ότι η άφιξη των τμημάτων έγινε νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για την υλοποίηση του προγράμματος. Την άφιξη των τμημάτων ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Naval Group η οποία δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες από τα ναυπηγεία της στο Λοριάν της Γαλλίας

«Χάρη στους ευνοϊκούς ανέμους, τα μπλοκ που κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας του #FDI Formion, που προορίζονται για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έφτασαν νωρίτερα στα ναυπηγεία του Lorient! Τα μπλοκ θα τοποθετηθούν στην ξηρά δεξαμενή δίπλα στη φρεγάτα FDI Nearchos» ανέφερε στην ανάρτησή της.

Όπως είναι γνωστό η «Φορμίων» είναι η τρίτη ελληνική φρεγάτα Bellhara που κατασκευάζει η Naval Group μετά τις «Κίμων» και «Νέαρχος»