Ακόμη και κάποιος, που δεν ξέρει τι θα πει YouΤube και TikTok ή που, έστω, δεν «περιφέρεται» και πολύ εκεί μέσα, θα άκουσε ή θα διάβασε τις τελευταίες μέρες για τονYouTuber που… πήρε τον νόμο στα χέρια του και μετέτρεψε τη σύλληψη παιδόφιλου σε επεισόδιο προς τέρψιν των ακολούθων του ή, για το πιο βδελυρό και αποτρόπαιο, για τον «σταρ της διαδικτυακής σόουμπιζ»,με τους πάνω από ένα εκατομμύριο ακολούθους, που φερόταν απάνθρωπα σε πολλά ανήμπορα πλάσματα στο σπίτι όπου έστηνε τη διαδικτυακή του αηδία, με ένα σκηνικό σύνηθες για live μεταδόσεις. Και το αποκορύφωμα της αηδίας: Χιλιάδες «ακόλουθοι» να πληρώνουν τον πασίγνωστο influencer για να οργανώνει τα…κατορθώματά του.

Όσο γερό στομάχι και αν έχεις, είναι πολύ δύσκολο να αντέξεις τη διαδικασία να παρακολουθήσεις τα πάνω από 550 βίντεο που έχει αναρτήσει ο…δημοφιλής influencer στο YouTube, έστω και αν πρέπει να το κάνεις για τη δουλειά σου.

Όταν ακούς τον τύπο να λέει γελώντας στον «Αρχηγό» ότι «έχεις φέρει όλα τα ΑμεΑ της Αθήνας και τα βάζεις να παλεύουν…», αντιλαμβάνεσαι, όπως και κάθε νοήμων άνθρωπος,ότι όλο αυτό το αρρωστημένο σκηνικό απευθύνεται πρωτίστως σε πρόσωπα με πολύ χαμηλά ένστικτα.

Και δεν είναι καθόλου εύκολο να ειπωθούν ή να αποτυπωθούν όλα όσα λάμβαναν χώρα σε αυτό το ελεεινό «Big Brother» του Κερατσινίου, όπου κυριαρχούσε η οσμή της εξαθλίωσης σε ό,τι έχει να κάνει με τη λέξη «ανθρωπιά». Και κυριαρχούσε επί τρία χρόνια, χωρίς κανείς από τους «αρμόδιους» να επέμβει.Όπως δεν επεμβαίνουν και σε τόσα άλλα «αρρωστημένα σκηνικά», που έχουν στηθεί στον χώρο του διαδικτύου, με πρόσωπα που «παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους» και στήνουν λαϊκά δικαστήρια ή πρόσωπα της διπλανής πόρτας που πληρώνουν ενίοτε αδρά για να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα τους γούστα, πιθανότατα επειδή δεν είχαν τίποτε άλλο να κάνουν.

Θα εξακολουθήσουμε να…επιβραβεύουμε όλους αυτούς τους τύπους με τα «αρρωστημένα σκηνικά», σιωπώντας ή ακόμη χειρότερα παρακολουθώντας τα «σόου» τους ή και πληρώνοντας ακόμη την κατάντια μας;

 

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο