Η σημερινή ημέρα αναμένεται ιδιαίτερα βροχερή για τα ανατολικά τμήματα της χώρας αλλά και στην Αττική, ενώ σημειώθηκαν χιόνια και σε υψόμετρα άνω των 1.200 μέτρων, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, βροχοπτώσεις θα σημειωθούν την Πέμπτη στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, δηλαδή στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην βορειοανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Παράλληλα ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός και στα Δωδεκάνησα. Στα βορειότερα τμήματα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα προσεγγίσουν στις περισσότερες περιοχές τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική ο καιρός ξεκίνησε με βροχή, όμως αργότερα θα δούμε τα φαινόμενα αυτά να περιορίζονται στα πιο ανατολικά και βόρεια τμήματα του λεκανοπεδίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με βορειοανατολικές διευθύνσεις με τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 15 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές στα πιο νότια τμήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τις συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ισχυρές εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι την Κυριακή με 19 βαθμούς Κελσίου
Από αύριο, Παρασκευή (16/2), περιορίζεται αυτή η αστάθεια του καιρού, ενώ οι βροχές θα αρχίσουν να περιορίζονται στις Κυκλάδες, και στην περιοχή της Κρήτης, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και θα επικρατήσουν και πάλι βοριάδες με πολύ ισχυρές εντάσεις προς το Αιγαίο. Από το Σάββατο (17/2) και στη συνέχεια θα αρχίσουν να υποχωρούν τα φαινόμενα, θα σημειωθεί ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές, με τους βοριάδες να συνεχίζουν να επιμένουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει στους 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι τα μακροπρόθεσμα στοιχεία δείχνουν ότι ο Μάρτιος θα έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα, με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: