Ένας Έλληνας μετέφερε λαθραία καπνικά προϊόντα που είχε αγοράσει σε χαμηλές τιμές στα Σκόπια, με σκοπό να τα πουλήσει σε ελληνικές τιμές όταν επέστρεφε στη χώρα, κρυμμένα μέσα σε δυο ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο κάτω μέρος του οχήματός του.

Τις δραστηριότητές του, όμως, είχαν πληροφορηθεί οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Παιονίας, οι οποίοι τον εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης και τον σταμάτησαν για έλεγχο μόλις πέρασε τα σύνορα, στην περιοχή των Ευζώνων. Κάτω από το όχημα ιδιοκτησίας του βρήκαν τις κρύπτες που είχαν μέσα 170 πακέτα τσιγάρων και πέντε συσκευασίες καπνού χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, έκαναν έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου κατέσχεσαν άλλα 218 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 60 συσκευασίες καπνού.

Τα 388 λαθραία πακέτα τσιγάρων και οι 70 συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους δυο κιλών και 700 γραμμαρίων παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, ενώ σε βάρος του λαθρέμπορου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.