Αντιδράσεις έχουν προκληθεί  για την ερώτηση του Βασίλη Κόκκαλη στον Ανδρέα Αλικανιώτη στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου.

Ο βουλευτής θέλησε να δώσει απαντήσεις σε εκπομπή του OPEN, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και  μίλησε για το περιστατικό κατά το οποίο ρώτησε τον νεαρό για την τούρτα γενεθλίων του που απεικόνιζε ένα τρένο.

«Όποιος δει το βίντεο ολόκληρο θα δει ότι ο Ανδρέας απαντά, ότι ούτε τον προσέβαλε ή ένιωσε αμηχανία. Περίμενε την ερώτηση, ήθελε να δώσει διευκρινίσεις γιατί δέχθηκε επιθέσεις για την τούρτα»,  ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν απαραίτητη η συγκεκριμένη ερώτηση στον Ανδρέα Αλικανιώτη για την εξεταστική επιτροπή και αν θα συνέβαλε κάπου η απάντηση, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν μπορούσε να εισφέρει ούτως ή άλλως. Ήταν μια ερώτηση που είχε προκαλέσει κάποιες μανάδες. Εγώ μένω ότι ο Ανδρέας απάντησε ότι δεν ήταν προσβλητική η ερώτηση. Δεν είχαμε προσυνεννοηθεί. Ο Ανδρέας δεν αισθάνθηκε αμηχανία και προσβολή και θα μείνω σε αυτό».

Ο νεαρός βοήθησε αρκετά άτομα που ήταν εγκλωβισμένα να σωθούν. Παρόλα αυτά η κατάθεσή του σκιάστηκε από την στάση που κράτησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος επέμεινε να τον ρωτά γιατί γιόρτασε τα γενέθλιά του με μια τούρτα στην οποία απεικονίζονταν ένα βαγόνι.