«Άδειασμα» από Γεροβασίλη, Σπίρτζη, Ρήγα! Για… αρχηγίσκους μιλά η Τζάκρη!

Πυρ ομαδόν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη στο iSYRIZA που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μέχρι και για αλλαγή ονόματος και λογοτύπου του κόμματος λίγα 24ωρα πριν το συνέδριο.

Την αρχή έκανε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία εκφράζει την έκπληξή της για την κίνηση αυτή εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, ζητά την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν από τη σύγκληση του Συνεδρίου. «Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. «Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως διευκρίνισε τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο, σημειώνοντας πως τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ο οποίος στις εσωκομματικές διαδικασίες είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη. «Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Άμεση απάντηση ήρθε από τη βουλευτή και γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη η οποία τονίζει πως «δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων». Παράλληλα ανεβάζοντας τους τόνους κάνει λόγο για αρχηγίσκους. «Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων» λέει χαρακτηριστικά.