Σε ένα περίπου 24ωρο έχει δοθεί το μεγάλο ραντεβού των αγροτών από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr οι Λαρισαίοι αγρότες ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την πρωτεύουσα από τον κόμβο του Πλατυκάμπου σήμερα το πρωί της Δευτέρας, αφού πρώτα εφοδίασαν με καύσιμα τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά αυτοκίνητα. Οι αγρότες διασχίζουν την εθνική οδό Λάρισας – Αθήνας κατευθυνόμενοι αρχικά προς το Κάστρο Βοιωτίας εκεί όπου θα ενωθούν με άλλους συναδέλφους τους από τη Θεσσαλία, θα στρατοπεδεύσουν και θα διανυκτερεύσουν απόψε στο συγκεκριμένο σημείο. Αύριο το πρωί της Τρίτης θα ξεκινήσουν εκ νέου για την πρωτεύουσα.

 

Ύστερα από ευρεία σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε πως όλα τα τρακτέρ, οχήματα αγροτών θα φτάσουν έως την λεωφόρο Αθηνών και από εκεί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια στην Πλατείας Ομονοίας. Τα αγροτικά μηχανήματα θα κινηθούν προς το Σύνταγμα μόνο από έναν δρόμο, είτε στην Πανεπιστημίου είτε στην Σταδίου και θα πρέπει ένας να είναι ανοικτός για την κίνηση ασθενοφόρων, πυροσβεστικής κλπ. Άρα όποιος δρόμος αποφασιστεί, είτε Σταδίου είτε Πανεπιστημίου, εκεί θα σταθμεύουν τα τρακτέρ.

 

Η παρουσία των αγροτών από τη Λάρισα θα είναι ιδιαίτερα δυναμική στο αυριανό συλλαλητήριο, καθώς ναυλώθηκαν δέκα 10 λεωφορεία, ενώ αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους ως μεταφορικό μέσο. Εκτιμάται πως θα δώσουν το παρών περισσότεροι από Λαρισαίοι 700 αγρότες.

Στον δρόμο προς την πρωτεύουσα και διασχίζοντας την εθνική οδό οι αγρότες κορνάρουν ανά διαστήματα και κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.