Να γίνει με δημοσιότητα η αυριανή συζήτηση των εκπροσώπων των κομμάτων με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά η Νέα Αριστερά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «φοβάται τον διάλογο, στον απόηχο των όσων καταγράφονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα η Νέα Αριστερά αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Αύριο, Τρίτη, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα απευθυνθεί στην Ελληνική Βουλή ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών. Η Ν.Δ. αποφάσισε η κυρία Μέτσολα να πραγματοποιήσει ομιλία, όχι όμως να υπάρξει δημόσιος διάλογος με τα κόμματα όπως είχε συμβεί στην αντίστοιχη επίσκεψη του Νταβίντ Σασόλι το 2021.

Έπειτα από πιέσεις και την επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη συνάντηση μισής ώρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης χωρίς να εξασφαλίζεται όμως η δέουσα δημοσιότητα με παρουσία του Τύπου.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φοβάται τον διάλογο στον απόηχο των όσων καταγράφονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να κρυφτεί.

Απαιτούμε έστω κι αυτή η λειψή συζήτηση των εκπροσώπων των κομμάτων με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να γίνει με δημοσιότητα».