Ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, βρίσκεται στο Λονδίνο για να μιλήσει σε εκδήλωση του LSE και αναμένεται να συμμετάσχει μέσω βιντεοκλήσης στην κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αμφισβητήσει τις πρωτοβουλίες του για επανίδρυση του κόμματος.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Κασσελάκης είχε κλειστό γεύμα εργασίας με επιχειρηματικούς και επενδυτικούς φορείς (κυρίως χρηματοοικονομικά). Στις 5 το απόγευμα συναντά την Εθνική Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, στις 6 τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτα και στις 8.30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο LSE με αντικείμενο «Η σύγχρονη αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στο Λονδίνο από την περασμένη Παρασκευή και είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε 100 περίπου επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και μέλη ΣΥΡΙΖΑ Ηνωμένου Βασιλείου σε παμπ της βρετανικής πρωτεύουσας. Στην παμπ ο Στέφανος Κασσελάκης έμεινε για περίπου δύο ώρες και συνομίλησε με όλους τους παρόντες.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ποιος είναι, στο «ελληνικό όνειρο» και έθιξε θέματα για την αξιοκρατία, λογοδοσία, κοινωνικό κράτος, κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, στιβαρή άμυνα, εξωτερική πολιτική.

Αρνήθηκε πάντως να απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα για την παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη που αμφισβήτισε τις πρωτοβουλίες του για ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα εσωκομματικά ζητήματα.

Στην ομιλία όταν κάποιος του φώναξε «πες τα πρόεδρε» απάντησε «πες τα εσύ βρε, η φωνή των μελών πάνω από τη δική μου», δίνοντας έτσι μια έμμεση απάντηση στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον αμφισβητούν. Είπε επίσης στην ομιλία ότι δίνει την ευκαιρία πολιτικής παραγωγής στα μέλη και στο τέλος κάλεσε όλους να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο. «Θέλω τις γνώμες όλων σας”, είπε. Έκοψε και τη βασιλόπιτα δίνοντας την ευχή που του έδωσε η γιαγιά στο Μεσολόγγι, «η πατρίδα μας, ο τόπος μας να ισιάξει».