Όλες οι πτυχές του νέου Ποινικού Κώδικα – Την Πέμπτη η ψήφιση του νομοσχεδίου

Ενόσω ο χρόνος μετράει αντίστροφα στη Βουλή για την αυριανή ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, σε μια συζήτηση που μοιάζει πιο πολύ με μια προσωπική κουβέντα μεταξύ απλών πολιτών, «φωτίζει» με απλά λόγια τις πτυχές ενός πραγματικά φιλόδοξου νομοσχεδίου που είναι «γεμάτο δικαιοσύνη».

Είναι γεγονός ότι οι πολίτες αγγίζουν πλέον τα όρια της αγανάκτησης τόσο με την πολυεπίπεδη έξαρση της εγκληματικότητας όσο και με μια αίσθηση ατιμωρησίας που τείνει να παγιωθεί. Σε αυτή την κατάσταση πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει.

Την ώρα λοιπόν που μια νομοθετική πρωτοβουλία επιχειρεί να συνδυάσει τις αρχές του κράτους δικαίου και του ποινικού μας συστήματος με μια διαμορφωμένη κοινωνική πραγματικότητα, έχουμε για ακόμη μια φορά το οξύμωρο του πράγματος να υψώνονται φωνές του παρελθόντος που κραυγάζουν ότι οι Έλληνες θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να μπουν στη φυλακή.

Έφτασαν μάλιστα να ενστερνίζονται αυτή την οπτική και μέλη της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος. Πόση σχέση μπορεί να έχει με την πραγματικότητα;

 

Διαβάστε τη συνέντευξη στο  www.political.gr