Το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, θα σηκώσει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης που γράφει από την αρχή την ομιλία του μετά την αιφνίδια παρέμβαση Τσίπρα στο… παρα ένα του Συνεδρίου. Συνεργάτες του κ. Κασσελάκη σε μια πρώτη αντίδραση, κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό για αντιθεσμική συμπεριφορά.

Επίσης αρκετοί σημειώνουν δηκτικά ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται», υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός κινείται με τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπως με τον προκάτοχό του Αλέκο Αλαβάνο.

Αναλύοντας την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, στο παρά ένα του Συνεδρίου, παραδέχονται ότι «δεν βοηθάει κατάσταση την κάνει χειρότερη με ενδεχόμενο ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το χώρο που ο ίδιος ομνύει».

Τονίζουν ότι ο κ. Τσίπρας «τα έβαλε με όλους»: Τον Κασσελάκη, τους διαφωνούντες, αλλά και τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ένα τυχόν αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα να μην χρεωθεί και στον ίδιο αλλά σε όλους τους άλλους. Ιδίως, λένε, στο στόχαστρό του μπήκαν τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας που κατέληξαν σε συμβιβασμό με τον Στ. Κασσελάκη -ιδίως τον Νίκο Παππά.

 

Μάλιστα οι φανατικοί «κασελίστας» αποδίδουν στον πρώην πρωθυπουργό άλλους, απώτερους σχεδιασμούς. «Γιατί τέτοιο άγχος πριν τις ευρωεκλογές; Μήπως γιατί βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο άσχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτώνται και υποστηρίζουν ότι το κόμμα θα πάρει ποσοστό άνω του 14% στις ευρωκλογές. Αν σε αυτό προστεθεί και ένα 2,5-3% που εκτιμούν ότι θα πάρει η Νέα Αριστερά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ «για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια σταματά την εκλογική του κάθοδο».

«Ο Τσίπρας τα κάνει όλα μπουρλότο, προφανώς θέλει να επισπεύσει την υπονόμευση Κασσελάκη» εκτιμούν φανατικοί «κασσελίστας».

Όσο για την πρότασή του για προσφυγή στη βάση για νέα εκλογή ηγεσίας, υποστηρίζουν ότι δεν έχει καμία λογική. «Δηλαδή ζητά από τον Κασσελάκη που εξελέγη προ πενταμήνου από τα μέλη και τους φίλους, να πάει ξανά στη βάση χωρίς να έχει προηγηθεί εκλογική αναμέτρηση. Τόσο αυτόχειρας δεν είναι κανείς» τονίζουν. Αντιθέτως προεξοφλούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα αλλάξει τα όργανα -Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία.

Όσο για το εάν μιλάμε πλέον για ανοικτή σύγκρουση Τσίπρα-Κασσελάκη, σημειώνουν: Είναι αναπόφευκτη σύγκρουση, πάντα υπήρχε απλώς με ενδιάμεσους εκπροσώπους…».