Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» που έμενε σπηλιά στην Ορεινή Κορινθία μίλησε στην τηλεόραση του Mega.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν τον άφησαν να δει τον 15χρονο γιο του που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα.

«Με ειρωνεύεται το κράτος, γιατί να δω το παιδί μου, μου ζητά να έχω σπίτι να το βάλω. Πρέπει εγώ μέσα σε κάποια 24ωρα για να πάρω το παιδί μου να βρω σπίτι στην πόλη. Μάλλον θα πρέπει να βγάλω λαγούς από το καπέλο μου», δήλωσε.


«Υπήρχε συμφωνία να μείνουμε σε κοντέινερ διαμορφωμένο σε σπίτι»
«Είμαστε σαν τους Ινδιάνους, που όταν τους ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι τούς εκπολίτισαν και τους εξαφάνισα ν. Με μία επαφή που είχαμε με την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ξυλόκαστρου υπήρχε ένα κοντέινερ διαμορφωμένο σε σπίτι. Είχε μεσολαβήσει ο παπάς της ενορίας να μας το παραχωρήσουν για να έχουμε έναν ανθρώπινο χώρο. Είχε κλείσει η συμφωνία, ήταν ένα κανονικό σπίτι, όμως δυστυχώς έγιναν οι δημοτικές εκλογές και άλλαξε η δημοτική αρχή. Με κάλεσε ο παπάς και μου είπε πως βρήκαν έναν άστεγο και του το έδωσαν».

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία κυνηγού και όταν οι Αρχές έφτασαν στην περιοχή εντόπισαν την οικογένεια να μένει σε λαγούμι. Όπως ισχυρίστηκε ο 45χρονος, επί τρία χρόνια κυνηγούσαν δίπλα στο σπίτι της οικογένειας και τόνισε πως δεν ήταν εκείνος που προκάλεσε όσα ακολούθησαν.

«Πρώτο μέλημα να πάρω το παιδί μου»
«Πρώτο πράγμα στο μυαλό μου είναι να μαζέψω τα κομμάτια μου», υπογράμμισε ο 45χρονος, συμπληρώνοντας πως όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν βίαια γεγονότα για την οικογένειά του.

«Πρώτο βήμα είναι να πάρω το παιδί μου. Νομίζω ότι τα παιδιά και η γυναίκα μου αυτά που χρειάζονται είναι να ηρεμήσουν από όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα. Όπου και να είναι, λογικά θα βλέπουν, θα ακούν και θα ενημερώνονται».

Ο 45χρονος υποστήριξε πως επέλεξε να μη γνωρίζει που βρίσκεται η οικογένειά του, ενώ αποκάλυψε πως δεν ήταν εκεί όταν η οικογένειά του εγκατέλειψε την περιοχή.

«Δεν ζούσε σε σπηλιά ποτέ η Σεβαστή (σ.σ.: η σύζυγός του). Ήταν ένα 7μετρο τροχόσπιτο πλήρως εξοπλισμένο και δίπλα υπάρχει το σπίτι-αποκούμπι, όπως λέγεται. Έχει σταθερή θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι. Θέλω να σταματήσει η συζήτηση και η δημοσιότητα για την οικογένειά μου. Είναι ικανή μάνα και είμαι σίγουρος ότι είναι καλά τα παιδιά».

Η μανιοκατάθλιψη
Ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών» αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τη μανιοκατάθλιψη. Όπως είπε ο ίδιος, στο δικαστήριο προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πάσχει από μανιοκατάθλιψη, συγκεκριμένα συνταγογραφήσεις από δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία.

«Ο διπολισμός είναι μία μη αναστρέψιμη ασθένεια. Είχα και τη μητέρα μου που είχε για χρόνια κάποια ψυχική πάθηση. Πατέρας δεν υπήρχε, την πήγαινα εγώ στο νοσοκομείο. Ίσως να είναι κληρονομικό θέμα, αλλά θεωρείται μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μπορείς να φτάσεις σε ένα επίπεδο να μην χρειάζεσαι τα φάρμακά σου. Είναι η παλιά μανιοκατάθλιψη».

Ο ίδιος θεωρεί αδύνατον να μείνει στην πόλη και ιδιαίτερα στην Αθήνα, καθώς όπως δήλωσε «είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει η ησυχία».

«Δεν στέλνω τα παιδιά στο σχολείο γιατί διαφωνώ με το σύστημα»
Στη συνέχεια υποστήριξε πως δεν στέλνει τα παιδιά του να φοιτήσουν σε σχολείο, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά του πιστεύω.

«Το σχολείο τότε ήταν διαφορετικά. Αν σταθώ έξω από σχολείο και κάνω στους μαθητές δύο ερωτήσεις, προφανώς οι απαντήσεις θα είναι απογοητευτικές. Με τα χρόνια μπήκα κάποια περαιτέρω μαθήματα, τα οποία διαφωνούν με τα ιδιαίτερα πιστεύω μου, ιδίως τα θρησκευτικά, όπως η σεξουαλική αγωγή».

«Το σχολείο υποτίθεται είναι δωρεάν, στην πραγματικότητα δεν είναι. Όταν διαφωνείς με ένα σύστημα, είναι οξύμωρο να στέλνεις να μορφωθούν τα παιδιά σου στο σύστημα αυτό».

«Δεν περίμενα να με ζει το σύστημα μέχρι να μπω στο Δημόσιο»
Εντύπωση προκαλεί πως ο 45χρονος εργαζόταν μέσω τηλεργασίας στον Δήμο Ερέτριας μέσα από το λαγούμι στο οποίο ζούσε. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών» καλείται να επιστρέψει και τους μισθούς των δύο τελευταίων μηνών του 2024, ενώ ο Δήμος Ερέτριας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόλυσή του.

«Δούλευα ντελίβερι και κούριερ»
«Δουλεύω από πολύ μικρός. Έχω δουλέψει σε πολλά επαγγέλματα, όπως οικοδομή. Στο Δημόσιο μπήκα με τον ΑΣΕΠ του 2007. Μέχρι τότε δούλευα ντελίβερι, κούριερ, δεν περίμενα να με ζήσει το σύστημα ή το κράτος. Εργαζόμουν. Το Δημόσιο έχει κάποια μοριοδότηση για να γίνεις εργαζόμενός του. Νοητά είναι μία ασπίδα βοήθειας για όσους έχουν κάποιο πρόβλημα».

Η έκκληση του θείου του
Οι συγγενείς του 45χρονου βρίσκονται δίπλα στο πλευρό του, όπως ο θείος του, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, ο οποίος του πρότεινε να του παραχωρήσει το πατρικό σπίτι τους στην Ικαρία και να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του.

«Θα τον βοηθήσω να το φτιάξουμε όπως εκείνος θέλει. Το υπόσχομαι», είπε στο Mega.

Στη συνέχεια τον παρακάλεσε να δώσει DNA προκειμένου να σταματήσουν οι φημολογίες περί αιμομιξίας στην οικογένεια του 45χρονου.

«Δώσε μας την ευκαιρία και τη δύναμη, δώσε μας αυτό το δικαίωμα να τους το τρίψουμε στη μούρη, να μην υπάρχει αυτή η ρετσινιά στο σόι μας», είπε ο θείος του.