Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο MEGA, η βουλευτής του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Επιτιθέμενη στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, η κ. Νοτοπούλου, ανέφερε ότι «υποστηρίξαμε τον κ. Κασσελάκη» όμως αυτούς τους μήνες μετά την εκλογή του «είχαμε μια φθίνουσα πορεία και μια πορεία εσωστρέφειας».

«Κληθήκαμε να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες που ήταν αυτοαναφορικές, που άλλαζαν την ατζέντα στο πεδίο της παραπολιτικής και του life style»

Σύμφωνα με την ίδια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «κληθήκαμε να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες που ήταν αυτοαναφορικές, που άλλαζαν την ατζέντα στο πεδίο της παραπολιτικής και του life style και όχι στο πεδίο της αντεπίθεσης στην κυβέρνηση της ΝΔ».
Στηρίξαμε τον κ. Κασσελάκη επανέλαβε, «όμως το τελευταίο διάστημα είδαμε επιλογές που μας γύρισαν πίσω».

Τονίζοντας ότι «υπάρχει δημοσκοπική καθίζηση τους τελευταίους μήνες», η Κατερίνα Νοτοπούλου, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη.

«Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικής αξιοπιστίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική ενότητα και ομοψυχία, χρειάζεται μία ηγεσία που θα μπορέσει να εγγυηθεί την ενότητα, την διεύρυνση και την ενδυνάμωση του κόμματος.
Με αυτή την έννοια καλωσορίζω οποιαδήποτε υποψηφιότητα συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά. Θεωρώ ότι η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να εγγυηθεί αυτά τα χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και να προχωρήσουμε ενωμένοι».
Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Νοτοπούλου δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μία ευθύνη για όλους μας. Πήρε μία δύσκολη ευθύνη, μίλησε με τόλμη και αλήθεια και μας προειδοποίησε γι’ αυτά που έρχονται και μας ζήτησε να τοποθετηθούμε εμείς».

Για τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρίδη που προσχώρησε πρόσφατα στην κοινοβουλευτική ομάδα της «Νέας Αριστεράς» και παρομοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ «με μαύρη τρύπα» που δεν μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο, η κ. Νοτοπούλου είπε, ότι έκανε μία συγκεκριμένη επιλογή συμπλέοντας με ένα κόμμα που έφερε περαιτέρω διάσπαση στον πολιτικό χώρο χωρίς λόγο.

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανέφερε ότι «ευθύνεται για μία σειρά από πολιτικές επιλογές που στοίχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική κοινωνία, νομίζω ότι πάει πάρα πολύ να τοποθετείται γι’ αυτό από τη στιγμή που λειτούργησε υπονομευτικά στην συλλογική μας προσπάθεια».

Στο ερώτημα, πάντως, τι θα κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε περίπτωση επανεκλογής του, είπε: «Μακάρι να μείνουμε ενωμένοι».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασιμάτη, έστρεψε τα βέλη της στους αμφισβητίες του Στέφανου Κασσελάκη και βάζοντας στο στόχαστρο κορυφαία στελέχη που δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους για την εκλογική αποτυχία στις εθνικές εκλογές.
«Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ νωπή η εντολή στον Στέφανο Κασσελάκη και αυτή η διαδικασία τώρα είναι αχρείαστη. Νομίζω ότι θα έπρεπε περισσότερο να έχουμε εμβαθύνει ήδη από τον Ιούλιο στα αίτια τα οποία μας οδήγησαν στην ήττα. Θα επαναλαμβάνω πάντα ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο Πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να αναλάβει μόνος του την ευθύνη ούτε αποδίδω την ευθύνη σε πρόσωπα. Αποδίδω την ευθύνη σε όργανα, σε πρακτικές και σε λανθασμένες πολιτικές για τις οποίες συζητήσαμε ποτέ», είπε αρχικά η κ. Κασσιμάτη. Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρώντας λειτούργησε με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και σημείωσε ότι «αφού τα όργανα δεν παραιτήθηκαν ως όφειλαν γιατί ήταν καθοδηγητικά, έπρεπε τα ίδια να αναλάβουν να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει αυτοκριτική».
«Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μία ιδιοκτησιακή αντίληψη από κάποιους, όμως τα κόμματα ανήκουν στα μέλη τους», ξεκαθάρισε και σημείωσε ότι «Δεν υπάρχει καλώς ή κακώς στις υποψηφιότητες. Εφόσον πάμε σε εκλογές, τις οποίες θεωρώ ανορθόδοξες, όποιος θέλει μπορεί να βάλει υποψηφιότητα». Ή ίδια εξέφρασε την άποψη ότι θα επιθυμούσε να μην εκλογές. «Δεν θα έπρεπε να τεθεί θέμα ηγεσίας εφόσον οι εκλογές έγιναν πριν τέσσερις μήνες», ανέφερε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε ότι «Είχε ήδη τεθεί το θέμα των εκλογών, πριν την παρέμβαση του κ. Τσίπρα». «Ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι δεν πρόκειται να φύγει από το κόμμα. Δεν βλέπω διάσπαση και την απεύχομαι».