Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία από το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στην περιοχή, με έναν 69χρονο άνδρα να πυροβολεί και να σκοτώνει τον 57χρονο γαμπρό του – γωνστό ιατρό – το απόγευμα του Σαββάτου, στην αυλή του σπιτιού του στην Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος δράστης περίμενε τον γαμπρό του να επιστρέψει στο σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα. Ύστερα από τσακωμό που είχαν μεταξύ τους οι δύο άνδρες, ο 69χρονος Π.Π. πυροβόλησε τον 57χρονο Τ.Λ. -γιατρός στο επάγγελμα και πατέρας δύο παιδιών- δύο φορές με καραμπίνα, περίπου στις 7:15 το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα τα σκάγια να τον τραυματίσουν θανάσιμα πριν φτάσει στην οικία του το ασθενοφόρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο μετά από ενημέρωση που έλαβαν από τον γιο του δράστη ο οποίος είναι και ο ίδιος αστυνομικός και μένει στον επάνω όροφο του σπιτιού που διεπράχθη η δολοφονία.

Πώς έγινε το φονικό
Ο γιος του δράστη -μάλιστα είναι και ο ίδιος αστυνομικός- που διέμενε στον δεύτερο όροφο της οικογενειακής πολυκατοικίας, άκουσε τους πυροβολισμούς και ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο, ο δράστης κυκλοφορούσε με την καραμπίνα ανά χείρας και στην συνέχεια τον συνέλαβαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 69χρονος άφησε το ένα από τα δύο παιδιά στον γιο του έτσι ώστε να το προσέχει και εκείνος περίμενε τον γαμπρό του έξω από το σπίτι του και στην συνέχεια τον εκτέλεσε. Παράλληλα, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, ο θύτης υποστήριξε ότι ο 57χρονος φέρεται να κακοποιούσε την κόρη του για αυτό και τον πυροβόλησε.

Επίσης, αμέσως ειδοποιήθηκε για το περιστατικό η κόρη του 69χρονου και σύζυγος του θύματος, η οποία είχε μεταβεί στη Σπάρτη στον τόπο καταγωγής της.