Στους δέκα συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική, περιλαμβάνονται δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί διαφορετικών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων (του στρατού και της αεροπορίας).
Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη» των επτά κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”, χωρίς άμεση συμμετοχή στην οργάνωση.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν ερευνήσει τον ρόλο και τη συμμετοχή του κάθε ένα από τους άλλους οκτώ συλληφθέντες που σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως τώρα μοιράζονται σε καθοδηγητές και εκτελεστικό βραχίονα.

Μάλιστα, σε συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει και ποινικό παρελθόν με συμμετοχή σε ληστείες αποδίδεται ρόλος αρχηγού και εξετάζεται αν αυτός ο άνδρας, κατά την παραμονή του στη φυλακή, δημιούργησε το  «δίκτυο» για την πραγματοποίηση επιθέσεων. Αυτός μαζί με έναν ακόμη κατηγορούμενο είναι κρατούμενος στις φυλακές του Δομοκού, ενώ άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται στις φυλακές της Λάρισας και του Δομοκού. Ειδικά για τους δύο τελευταίους δεν είναι ακόμη σαφής ο ρόλος που είχαν. Ως μέλη της οργάνωσης Σύμπραξη Εκδίκησης κατηγορούνται από την Αστυνομία συνολικά οκτώ από τους συλληφθέντες.
Στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής εκτός από τις συλλήψεις έγιναν τουλάχιστον δέκα έρευνες σε σπίτια, στη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, σφαίρες, αλλά και κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές: Όλα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστούν, ενώ έχουν κατασχεθεί αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Στην έρευνα των Αρχών έχουν μπει κι άλλες επιθέσεις, για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι συλληφθέντες έχουν συμμετοχή- ανάμεσα σ’ αυτές περιλαμβάνεται η επίθεση με χειροβομβίδα σε σχολή πολεμικών τεχνών στον Κορυδαλλό, αλλά και η αποστολή τρομο-φακέλου στην πρόεδρο Εφετών στη Θεσσαλονίκη.

Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους είναι γνωστοί αντιεξουσιαστές, αλλά έχουν απασχολήσει τις Αρχές για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως ληστείες και ναρκωτικά.

Τα τρία «χτυπήματα» τα οποία αποδίδονται στους συλληφθέντες, είναι η επίθεση που έγινε σε τράπεζα στα Πετράλωνα, η υπόθεση έκρηξης χειροβομβίδας σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου καθώς και η επίθεση που είχε γίνει στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά.
Ειδικότερα, η επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα έγινε στις 25 Ιανουαρίου. Τότε ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εκραγεί λίγα λεπτά μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, ενώ από την πυροδότηση της βόμβα είχαν προκληθεί υλικές ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ, αλλά και κρατήρας.

Επισημαίνεται, πως  πρόκειται για την τράπεζα που το 1984 είχε δολοφονηθεί από την «17 Νοέμβρη» ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν η επίθεση που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο είχε και συμβολικό χαρακτήρα, με την επιλογή της συγκεκριμένης τράπεζας.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία εξετάζεται η εμπλοκή τους αφορά στην έκρηξη χειροβομβίδας σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου που είχε γίνει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.
Την ώρα της έκρηξης το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ στο Χαϊδάρι. Τότε οι δράστες πιθανότατα άφησαν απασφαλισμένη τη χειροβομβίδα στο παρμπρίζ του μαύρου τζιπ του σωφρονιστικού και εξαφανίστηκαν, ενώ αμέσως μετά σημειώθηκε η έκρηξη. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που έγινε στόχος υπηρετεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.
Τέλος τους αποδίδεται εμπλοκή  και σε επίθεση που είχε γίνει στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά.
 .