Παρήγγειλαν χασίς από τις ΗΠΑ και συνελήφθησαν κατά την παραλαβή των «ναρκοδεμάτων» από αστυνομικούς που προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς.

Κατά την διαδικασία της παράδοσης οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, 29 και 25 ετών, σε Χορτιάτη και Καλαμαριά, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν, όταν έφτασαν στον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» δύο δέματα με τη συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία. Το πρώτο δέμα περιείχε 2,3 κιλά κάνναβη και το δεύτερο 1,78 κιλά.

Τα δέματα με τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν ακολούθως στους παραλήπτες τους στη Θεσσαλονίκη, όπου τα προηγούμενα 24ωρα σχεδιάστηκαν ξεχωριστές επιχειρήσεις για τη σύλληψή τους.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν περισσότερα από 9,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (ερευνάται ο τρόπος προμήθειας), τρεις τρίφτες, πλαστικό βάζο με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας, μικροποσότητα κοκαΐνης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επιπλέον, στο σπίτι του 25χρονου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 23χρονος αδερφός του, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.