Συγκινημένος ήταν στην ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Μιλώντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση παραθαλάσσιων περιοχών, ο Αλέξης Χαρίτσης τοποθετήθηκε μόνο για το δυστύχημα των Τεμπών, τονίζοντας ότι «σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για τη χώρα μας».

Από το βήμα της Ολομέλειας, περιέγραψε την «περίεργη και σοκαριστική» σκηνή που είδε το πρωί, όταν οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν πένθιμα εις μνήμην των θυμάτων. «Συμπολίτες μας περπατούσαν στον δρόμο και ξαφνικά σταματούσαν ακίνητοι με εμφανή θλίψη στα πρόσωπά τους». Όπως είπε, πρόκειται για ένα συλλογικό τραύμα που δεν έχει κλείσει.

Ο κ. Χαρίτσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για ευθύνες και παραλείψεις που μπήκαν κάτω από το χαλί. «Έπρεπε να συστήσουμε προανακριτική επιτροπή για τις 57 ανθρωποκτονίες, δεν είναι σκληρός αυτός ο όρος, είναι ο σωστός νομικός» σημείωσε. Και κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι με δική της ευθύνη δεν προχώρησε στην προανακριτική, καθώς η Νέα Δημοκρατία – σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς – «προτίμησε να πάει σε εξεταστική, όπου δεν κλήθηκαν σημαντικοί μάρτυρες».

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, κατέληξε στην τοποθέτηση του λέγοντας ότι δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο συγκάλυψης για το συγκεκριμένο δυστύχημα.