Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός νοσηλεύεται η 22χρονη που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από Ιρακινό στην Ερμού και η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Ο δράστης είχε χτυπήσει την άτυχη κοπέλα με μαχαίρι δύο φορές στην ωμοπλάτη, κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη αιμορραγία, καθώς το βάθος των δύο τραυμάτων ήταν τέσσερα δάκτυλα.

Η 22χρονη φοιτήτρια ναυτιλιακών έφθασε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της και οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί πνευμοθώρακα (το μαχαίρι είχε τρυπήσει το θωρακικό τοίχωμα) ενώ είχε και ένα σπασμένο πλευρό.

Το τραύμα της άτυχης φοιτήτριας είναι βαθύ ενώ καίριο ρόλο στο να σωθεί έπαιξε το τσαντάκι που είχε μαζί της. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία, αλλά το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο.

Εν τω μεταξύ, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Ιρακινός, δράστης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε συνδυασμό με την κατοχή και χρήση όπλου (μαχαίρι), ενώ ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της Αστυνομίας για την επίθεση του Ιρακινού σε βάρος της νεαρής γυναίκας «ο κατηγορούμενος προσέγγισε την παθούσα ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ Νικολέτα του Κωνσταντίνου, γεν. το 2002, η οποία μετέβαινε σε παρακείμενο κατάστημα όπου εργάζεται, και με την χρήση μαχαιριού, που είχε στην κατοχή του, την μαχαίρωσε με ανθρωποκτόνο πρόθεση στα πλευρά και την ωμοπλάτη, για άγνωστο λόγο. Μετά το πέρας της ανωτέρω ενέργειας, ο κατηγορούμενος παρέμεινε επί της οδού Ερμού έως ότου προσήλθαν αστυνομικοί της Δ.Α.Α./Υ.Ε.Ε.Δ./Τ.Ε.Δ., οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όπου συνελήφθη».

«Από την κατοχή του ανωτέρω κατηγορούμενου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν: α) ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους είκοσι τριών (23) εκατοστών και με μήκος λάμας δέκα τριών (13) εκατοστών, το οποίο φέρει ίχνη καστανέρυθρης ουσίας και β) μία (1) ζακέτα, μπλε χρώματος. Η παθούσα ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ Νικολέτα, με το πέρας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της, αρχικά εισήλθε σε παρακείμενο κατάστημα με την επωνυμία «ΜΑΤΣΟΥΚΑ» επί της οδού Ερμού αριθ. 37 στην Αθήνα, όπου εντός του καταστήματος έπεσε επί του πατώματος και ξεκίνησε να αιμορραγεί. Στο σημείο, αρχικά, της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από περίοικους και υπαλλήλους του καταστήματος και εν συνεχεία, αστυνομικοί που προσήλθαν στο σημείο, περιέδεσαν τα τραύματα στην αριστερή ωμοπλάτη και τα πλευρά της. Κατά την φροντίδα των τραυμάτων της, εντοπίστηκε τραύμα στην περιοχή του πνευμονοθώρακα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με θωρακικές σφραγίδες, έως ότου να προσέλθει σταθμός του Ε.Κ.Α.Β. Κατόπιν, την μετέφεραν στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η παθούσα είναι διασωληνωμένη σε Μ.Ε.Θ. και δεν καθίσταται δυνατή η λήψη σχετικής ένορκης εξέτασης της ως μάρτυρας» συμπληρώνεται στο ενημερωτικό.