Δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου, στα 26 του χρόνια.

Σ’ έναν τελικό που κρίθηκε στην ισοβαθμία, στα 8.22μ η καλύτερη δική του επίδοση αλλά και του Ιταλού Ματία Φουρλάνι, δεν έδειξε να αγχώνεται όταν ο Φουρλάνι τον προσπέρασε στο 4ο άλμα και μέσα σε δευτερόλεπτα του πήρε πίσω τη χαρά και το χρυσό μετάλλιο.

Με την ολοκλήρωση της 3ης προσπάθειας των αθλητών, στον τελικό συνέχισαν οι 8 πρώτοι με την κατατάξη μέχρι εκτείνη τη στιγμής να έχει ως εξής:
1.Τεντόγλου 8.22 (7.94)
2.Φουρλάνι 8.22 (7.91)
3.Λόουσον 8.06
4.Μπατζ 7.97
5.Μακλέον 7.94
6.Γκέιλ 7.89
7.Μόντλερ 7.80
8.Γουίλιαμς 7.76

Από το 4ο άλμα ο Τεντόγλου έκανε τελευταίος την προσπάθεια του κι ο Φουρλάνι προτελευταίος, φροντίζοντας να μετατρέψουν τον τελικό σε θρίλερ.

Ο Φουρλάνι έκανε εξαιρετική προσπάθεια και με άλμα στα 8.10μ. πέρασε στην πρώτη θέση (έχοντας πλέον καλύτερη δεύτερη επίδοση), αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο Μίλτος προσγειώθηκε στα 8.15μ και πέρασε ξανά πρώτος.

Ο τελικός ήταν μια μάχη για δύο, αλλά στο 5ο άλμα εμφανίστηκε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛέοντ ο οποίος για λίγα δευτερόλεπτα πάγωσε το γήπεδο με το άλμα του τελικά να μετριέται στα 8.21μ και να ανεβαίνει στην 3η θέση, μόλις ένα εκατοστό κάτω από Τεντόγλου και Φουρλάνι. Ο Ιταλός στη δική του προσπάθεια σταμάτησε στα 8.04 παραμένοντας στη 2η θέση, για να ακολουθήσει ένα καλό άλμα από τον Μίλτο στα 8.11 και οι δύο αθλητές να έχουν πλέον από μία ακόμη προσπάθεια.

Ο Ιταλός έψαχνε μια επίδοση πάνω από τα 8.15μ και ρίσκαρε αναγκαστικά, βρίσκοντας το μεγάλο άλμα, αλλά ήταν άκυρος και η κόκκινη σημαία του κριτή σήμανε ότι ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Με το δικό του τελευταίο άλμα στα 8.19 βγήκε από το σκάμμα και πέρασε την ελληνική σημαία στον ώμο του.