Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την τραγωδία των Τεμπών και πιο συγκεκριμένα για τα σενάρια που υποστηρίζουν ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομο υλικό, το οποίο προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη κατά τη σύγκρουση προχώρησε σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση.

Σχολιάζοντας τις αναφορές για παράνομα υλικά που προκάλεσαν την μεγάλη έκρηξη από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ο Γεωργιάδης προχώρησε υποστήριξε ότι αν αυτό το σενάριο αποδειχθεί πραγματικότητα, θα πρόκειται για κάτι θετικό για την κυβέρνηση της ΝΔ

«Εάν το φοβερό αυτό δυστύχημα προκλήθη λόγω μιας έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση ή κακό; Καλό! Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι δεν φταίει ούτε ο Καραμανλής, ούτε η Σύμβαση 717, ούτε τίποτα από όλα αυτά αλλά η έκταση του δυστυχήματος προκλήθηκε από κάποιους λαθρέμπορους. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι αν υποτεθεί ότι ο πυρήνας αυτής της θεωρίας συνωμοσίας έχει κάποια βάση, αυτό δεν θα κατά της κυβέρνησης αλλά υπέρ της. Θα σήμαινε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από κάποιον λαθρέμπορο… Αυτό το διερευνά η δικαιοσύνη. Εγώ δεν ξέρω αν είχε κάποιο παράνομο υλικό».


Σημειώνεται, ότι στο πόρισμα το οποίο γνωστοποιήθηκε στην Εισαγγελία Λαρίσης, για τα εκρηκτικά υγρά και αέρα που εντοπίστηκαν στα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων (ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο), δεν δικαιολογείται η ύπαρξή τους στα τρένα, σε αντίθεση με το έλαιο σιλικόνης που δεν ανιχνεύτηκε, παρότι υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνηση τους.