Η κυβέρνηση κινείται σε τρεις κατευθύνσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας τόνισε μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Πρώτον, έκτακτες παρεμβάσεις όπως η μείωση τιμής -5%, το καλάθι του νοικοκυριού που συνεχίζει και εφαρμόζεται, δεύτερον, στήριξη και αύξηση εισοδημάτων, και η τρίτη παρέμβαση είναι οι έλεγχοι.

“H μέση μείωση 15% που προέκυψε από τους νέους τιμοκαταλόγους από 1η Μαρτίου μεσοσταθμικά, φαίνεται ήδη στους καταναλωτές. Είπε επίσης ότι η παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μία ολιστική παρέμβαση. Μία εκ των παρεμβάσεων ουσιαστικά εξορθολογίζει τις τιμές τιμοκαταλόγου, τις μειώνει κατά 15% μέσο όρο, ούτως ώστε οι εκπτώσεις να παραμείνουν και να είναι καθαρές, να είναι πραγματικές και στο τέλος της ημέρας οι καταναλωτές να έχουν μείωση” είπε ο κ.Μαρινάκης. Έκανε λόγο και για απαγόρευση προωθητικών ενεργειών για ανατιμήσεις που αφορά όλα τα προϊόντα, διευκρινίζοντας ότι “πλέον μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε προωθητικές ενέργειες του προϊόντος, αν δεν το έχει ανατιμήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα ανατιμημένα προϊόντα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι κατά 80%. Έχουμε χαμηλότερες τιμές τιμοκαταλόγου και δεν ελαττώθηκαν ο προσφορές. ‘Αρα στο τέλος της ημέρας η μέση τιμή για τον καταναλωτή -κάτι το οποίο παρακολουθούμε εβδομάδα, εβδομάδα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε φαίνεται ότι είναι 15% χαμηλότερη για τον καταναλωτή”.

Σχετικά με την έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τα email Αποδήμων Ελλήνων, ο κ.Μαρινάκης είπε ότι απάντησε αρμοδίως το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκάθαρα ότι δεν έδωσε τα συγκεκριμένα mails κι προσέθεσε ότι “υπάρχει μία διαδικασία για τους υποψηφίους που ακολουθείτε για όλους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν δίνει mails, άρα δεν είναι από το Υπουργείο Εσωτερικών”.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει “με τοξικά χαρακτηριστικά, να συνδέσει δύο άσχετα μεταξύ τους περιστατικά” ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κώστα Αρβανίτη είπε:

“Όταν είσαι Έλληνας ευρωβουλευτής και όχι μόνο ευρωβουλευτής ενός πολιτικού χώρου, βάζεις τη χώρα σου πάνω από το μικροκομματικό σου συμφέρον. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ . Δυστυχώς ο κ. Αρβανίτης δεν ήταν ο πρώτος και φαίνεται ότι δεν είναι ο τελευταίος.