«Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο ο Αλέξης.Μιλάμε για χιλιάδες μέλη τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα και τα οποία θα ήθελαν πάρα πολύ να τα ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για τη δήλωση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και μέντοράς του, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από το Συνέδριο του κόμματός τους.

Και τώρα τίθεται το ερώτημα: «Εσύ, Στέφανε,πότε και πού ίδρωσες τη φανέλα σου για το κόμμα που σήμερα με δύο ευρώ είσαι πρόεδρός του;». Υπάρχει απάντηση; Και αν ναι, την περιμένω και θα τη φιλοξενήσω με χαρά στο επόμενο άρθρο μου στο «Π». Ακόμη, ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος πάντα στον Αλέξη Τσίπρα, είπε:«Δεν νομίζω ότι ωφελεί κανέναν να σχολιάσω παραπάνω αυτό το ζήτημα.Είναι ένα μικροπολιτικό ζήτημα. Ο κύκλος του 2015-2019 έχει κλείσει και ξεκινάει ένας καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία  μου!».

Δεν κλείνει τόσο εύκολα όσο νομίζει ή θέλει να πιστεύει ο κ. Κασσελάκης αυτός ο κύκλος! Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3,5% και τον έκανε κυβέρνηση. Και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας κυβέρνησε η Αριστερά. Ποιος μπορεί να λησμονήσει εκείνο το «πρώτη φορά Αριστερά»! Σήμερα δεν θα κρίνω τα τεράστια λάθη εκείνης της κυβέρνησης, που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της πτώχευσης. Είναι όμως αλήθεια πως ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε τη δική του ιστορία. Βέβαια, στις εκλογές έχασε δύο φορές. Μετά τις ήττες είχε το σθένος να παραιτηθεί και να προτείνει τον άγνωστο μέχρι τότε Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρο. Δεν θα σταθώ στην εκλογή του, γιατί όλα είναι γνωστά. Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, παρέδωσε στον Στέφανο Κασσελάκη το κόμμα τους στο 17%+. Και μέσα σε περίπου τέσσερις με πέντε μήνες, ο εξ Αμερικής ορμώμενος κ. Κασσελάκης, αντί να το ανεβάσει, το έχει φέρει κοντά στο 9% με 10%!

Άρα είχε δίκιο ο πρώην πρόεδρος και κάποια άλλα ηγετικά στελέχη να τον αμφισβητούν. Έτσι ήρθε η επιστολή-δήλωση του Αλέξη Τσίπρα (μπορεί να ήταν λάθος η ώρα που εστάλη), που έλεγε πως πρέπει μέσα από το Συνέδριο να αναβαπτιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος το πήρε στραβά και άρχισε να φωνάζει «βρείτε μου αντίπαλο…»! Το γάντι σήκωσε η Όλγα Γεροβασίλη, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Όταν στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιοι τον αμφισβητήσουν, απάντησε:«Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, με χαρά να το κάνει. Αν χρειαστεί να κερδίσω ξανά, θα το κάνω. Ο κόσμος είπε “αλλάξτε το κόμμα”. Έχω λαϊκή εντολή!».

Είναι κακό για έναν νέο άνθρωπο να βάζει το «εγώ» μπροστά από το γενικό καλό! Γι’ αυτό και δεν θα μπορέσει να προχωρήσει, αλλά και να ξεπεράσει τις πολλές δυσκολίες που έρχονται. Δεν είναι ψέματα πάντως ότι, ύστερα από πρόταση του Νίκου Παππά και των δικών του, το Συνέδριο δέχθηκε να προχωρήσουν μέχρι και τις ευρωεκλογές έτσι όπως είναι.

Το ζητούμενο είναι, τι θα γίνει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει τρίτο ή τέταρτο κόμμα; Τότε θα πει ο Στέφανος Κασσελάκης «έχασα και παραδίδω το κόμμα σε άλλον»; Ή θα σφυρίξει αδιάφορα και θα πει εκείνο που χρησιμοποιεί ως επιχείρημα, «έχω εντολή να κάνω εγώ τις εθνικές εκλογές και από αυτές θα με κρίνετε;». Αυτό το «παρέλαβα ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό» για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει τίποτα. Ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί τους είπε πως μπορεί να ρίξει τον Μητσοτάκη! Όμως κάτι τέτοιο δεν το έκανε, γιατί τα βρήκε σκούρα, όσο κι αν ισχυρίζεται ακόμη και σήμερα πως«η Κεντροαριστερά θα κερδίσει τη Δεξιά του Μητσοτάκη».

Άσ’ το Στέφανε. Δεν μπορείς. Είναι δύσκολα τα πράγματα και το ξέρεις! Γι’ αυτό πάρ’ το αλλιώς!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο