Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενόψει και της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου κορυφώνονται .

Σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ προχώρησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας. Με πανό που γράφει «Φωτιά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, Δωρέαν και Δημόσια Παιδεία» φοιτητές έχουν προχωρήσει συμβολικά σε κατάληψη και καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο καθώς αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές ο Πρύτανης απειλεί με παρέμβαση της αστυνομίας αν δεν φύγουν σε δέκα λεπτά. Στο σημείο βρίσκεται Μονάδα ΟΠΚΕ στη συμβολή Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου.

Συμβολικός αποκλεισμός στο ΑΠΘ
Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Πέμπτης (7/3) μέλη φοιτητικών συλλόγων προχώρησαν σε ταυτόχρονο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου προς την Πρυτανεία του ΑΠΘ, καθώς και την είσοδο στην οδό Εθνικής Αμύνης, στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή και την Πολυτεχνική.Οι φοιτητές θα σταματήσουν τον αποκλεισμό στις 12 το μεσημέρι και θα κατευθυνθούν στην Καμάρα, για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία, με πιθανή κατάληξη το ΥΜΑΘ.