Το πρωθυπουργικό επιτελείο αποτιμά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία ως εξαιρετικά σημαντική.

Ο κ. Μητσοτάκης που θα ανέβει σε λίγο στο βήμα του ΕΛΚ θα εκπέμψει το μήνυμα ότι «όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να έρθουν στην Ουκρανία. Διότι είναι άλλο να βλέπει κανείς, να ακούει την περιγραφή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή από τον πρόεδρο Ζελένσκι, και είναι τελείως διαφορετικό να βιώνει κανείς την εμπειρία του πολέμου από πρώτο χέρι».

Η χθεσινή επίθεση στην Οδησσό προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, στο θέμα αναφέρθηκαν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ και την καταδίκη της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και με τα κόμματα στην Ελλάδα που δεν καταδίκασαν την επίθεση στην Οδησσό την ώρα που στην πόλη βρισκόταν ο Πρόεδρος της χώρας αλλά και ένας δυτικός ηγέτης.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι είναι εντυπωσιακή η αφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα όσα συνέβησαν χθες στην Οδησσό. «Ο Μητσοτάκης δεν είναι μόνο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός στην Ελλάδα, είναι και ευρωπαίος πολιτικός αρχηγός και ηγέτης του ΝΑΤΟ. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο-πολύ αναμενόμενο. Από το ΠΑΣΟΚ;» διερωτούνται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε ανακοίνωσε. Μόνο η εκπρόσωπος του κόμματος Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο ΕΡΑ έκανε λόγο για «απαράδεκτη» ενέργεια, ενώ από το ΠΑΣΟΚ, μόνο ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου έσπευσε να καταδικάσει τη ρωσική επιθετικότητα.