Ξεκίνησε πάλι τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  αυτή την φορά σε ομιλία του στη Σμύρνη.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σμύρνη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για μια πόλη από αποτελεί τον «τον τόπο της νίκης του εθνικού αγώνα», που «οδήγησε τον εχθρό στη θάλασσα».

Το εθνικιστικό κρεσέντο Ερντογάν συνεχίστηκε καθώς τόνισε επίσης πως είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στο «μαργαριτάρι του Αιγαίου» που «πριν από έναν αιώνα απαλλάχθηκε από τον εχθρό, αλλά δεν μπορούσε να απαλλαγεί από τους φτωχούς του συγγενείς».

Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις Ερντογάν γίνονται λίγες ώρες προτού  συναντηθούν στην Άγκυρα η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Τούρκος ομόλογός της Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς και οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις.