Οι Iasi Ensemble κυκλοφόρησαν το πρώτο τους μουσικό άλμπουμ, με όνομα “Astris“. Η μουσική σύνθεση είναι του Ιάσονα Ψαράκη, η παραγωγή του Νικόλα Γκίνη και η ενορχήστρωση των δύο. Το άλμπουμ “Astris” είναι διαθέσιμο για ακρόαση στις παρακάτω πλατφόρμες:

https://open.spotify.com/album/1LS4GJOuksV07qlbxbLq7b
https://iasiensemble.bandcamp.com/album/astris
https://songwhip.com/iasiensemble/astris

Οι Iasi Ensemble είναι ένα διεθνές μουσικο – καλλιτεχνικό σύνολο, που δημιουργήθηκε από τον μουσικό-συνθέτη Ιάσονα Ψαράκη σε συνεργασία με τον μουσικό παραγωγό Νικόλα Γκίνη, και μιας ομάδας μουσικών από Ινδία, Ιράν, Κουρδιστάν και Ελλάδα. Το σύνολο ευελπιστεί να καταπραΰνει τις ψυχές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μέσω των θεραπευτικών ιδιοτήτων της τέχνης και της ένωσης διαφορετικών μορφών τέχνης και πολιτισμού. Έχουν λάβει πολλά βραβεία από αναγνωρισμένα Διεθνή Φεστιβάλ Μουσικής και Κινηματογράφου για τις δημιουργίες, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις τους στην μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία
https://iasiensemble.com/

Το όνομα  “Άστρις“, προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Η Άστρις ήταν αστερία-νύμφη, κόρη του Ήλιου, θεού της αρχαίας Ελλάδας και σύζυγος του Υδάσπη, Ινδού θεού των ποταμών. Συμβολίζει τον ιερό γάμο δύο διαφορετικών πολιτισμών και ιστοριών. Αντίστοιχα, στοιχεία της Ινδικής Κλασικής, της Περσικής Κλασικής, της  Σούφι, της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και των Μπαούλ έχουν συνδυαστεί προσεκτικά για να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο και μοναδικό είδος μουσικής. Το άλμπουμ, βραβεύτηκε από τον διεθνή διαγωνισμό Global Music Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες με Ασημένιο Μετάλλιο.

https://www.youtube.com/watch?v=_KpP20nw8G4

 

Δύο από τα κομμάτια του άλμπουμ, το “Whirling Desert – Divine Version” και το “Sea of Fire“, μπήκαν στα charts της διεθνούς πλατφόρμας World μουσικής “Ethnocloud”. Το πρώτο κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία EthnoCloud Top 40 –  February: Indian & South Asian και την τέταρτη θέση στην κατηγορία EthnoCloud Top 40 – February: 2024 Global, ενώ το δεύτερο κατέλαβε τη δεύτερη θέση και την έβδομη θέση αντίστοιχα.

https://ethnocloud.com/world-music/charts/influence=Indian+&+South+Asian/

https://ethnocloud.com/world-music/charts/

 

Το “Whirling Desert – Divine Version” αγκαλιάζει την ποίηση του σπουδαίου μυστικιστικού ποιητή Lalon Fakir από την Βεγγάλη, απορρίπτοντας τις διαιρέσεις της κάστας και του δόγματος. Η φιλοσοφία του αγκαλιάζει την ενότητα της ανθρωπότητας, ενώ τα μαγευτικά φωνητικά μεταφέρουν τον ακροατή σε βαθύτερα και άγνωστα τοπία του εσωτερικού του κόσμου.

https://open.spotify.com/track/3n0TkNutBwQdmihJVFByJE

 

Το ‘Sea of Fire‘ πλαισιώνεται από  την ποίηση του σπουδαίου Πέρση ποιητή, Χαφέζ, η οποία διαπνέεται από αγάπη για την ανθρωπότητα και καταφρόνηση για την υποκρισία.

https://open.spotify.com/track/0ZQCyPfTcCUmweK7EmLzYi

Το μουσικό θέμα και βίντεο με τίτλο “Dancing with the Unknown“, μέρος του άλμπουμ, αναδείχθηκε ως το καλύτερο μουσικό βίντεο – κομμάτι από το Jaipur International Film Festival 2024, ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ κινηματογράφου της Ινδίας. Το ίδιο έργο βραβεύτηκε επίσης με ειδική μνεία από το ιστορικό φεστιβάλ των ΗΠΑ “Thomas Edison Film Festival”, καθώς και με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για χορευτικό βίντεο από το “X World Short Film Festival”. Επιπλέον, ήταν υποψήφιο για βραβεία σε άλλα σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, όπως το Emerging Lens Cultural Film Festival του Καναδά, το International Sound & Film Music Festival (ISFMF) της Κροατίας και το Athens International Digital Film Festival (AIDFF) της Ελλάδας.

https://filmfreeway.com/DancingwiththeUnknown

 

Το μουσικό θέμα, μας προτρέπει να παραδοθούμε στα μυστήρια της αυτο-εξερεύνησης και της μεταμόρφωσης. Μέσα σε αυτόν τον παράλληλο κόσμο του άγνωστου, οι συνοριακές γραμμές μεταξύ αντίθετων πολικοτήτων σμίγουν σε μία, προσκαλώντας μας σε μια βαθιά ολοκλήρωση των άγνωστων πτυχών της ύπαρξή μας.

https://open.spotify.com/track/0Hl9EJ0q7QPIpAdBAjMxVv

Μερικά από τα κομμάτια του άλμπουμ χρησιμοποιήθηκαν στην πειραματική ταινία “Missing Moments” διάρκειας 40 λεπτών. Η μουσική της ταινίας βραβεύτηκε, με αποτέλεσμα ο Ιάσονας Ψαράκης να αποσπάσει 9 βραβεία για το καλύτερο soundtrack και το original score από αναγνωρισμένα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

https://vimeo.com/733612613?share=copy

 

Τέλος, το κομμάτι και βίντεο με τίτλο “Whirling Desert“, μέρος του άλμπουμ, απέσπασε 31 βραβεία και 45 υποψηφιότητες από διεθνή αναγνωρισμένα φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου. Μεταξύ αυτών, κέρδισε το βραβείο “Καλύτερης Μουσικής Ενορχήστρωσης” στα Palm Beach International Music Awards, του οποίου η κριτική επιτροπή περιλαμβάνει προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής όπως ο θρύλος της κιθάρας Al Di Meola, καθώς επίσης και ασημένια μετάλλια για σύνθεση και ιδέα στα Global Music Awards των ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=N9B1q2bKGm4

Στοιχεία επικοινωνίας Ιάσονα Ψαράκη

 

Κατοικία: Κρήτη & Αθήνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6940594556

Email: iasonasper91@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/IasonasPsarakis1/

Βιογραφικό: https://iasiensemble.com/iasonas-psarakis/

 

Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού | angienomikou@gmail.com