Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι ο βασικότερος λόγος της μεταρρύθμισης αυτής, είναι να καταστήσει το λειτούργημα του γιατρού του ΕΣΥ πιο ελκυστικό, δηλαδή να μπορεί να έχει ο χειρουργός, ο αναισθησιολόγος, ο νοσηλευτής και ο τραυματιοφορέας υψηλότερες αμοιβές. “Τους δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθουν στο ΕΣΥ”.

«Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μία κουβέντα που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και 32 χρόνια. Την πρωτοξεκίνησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη νομοθέτησε εκ νέου η κυβέρνηση Σημίτη, την ξανανομοθέτησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, τη νομοθέτησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τώρα την υλοποιούμε εμείς», ανέφερε στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας, όπου έγιναν απογευματινά χειρουργεία στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ. «Σήμερα θα κάνουν άλλα 5 νοσοκομεία, αύριο άλλα 10 νοσοκομεία και μέσα σε ένα μήνα θα έχουν μπει σχεδόν όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Άρα, όλοι αυτοί που έλεγαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό για τα απογευματινά χειρουργεία, τώρα που σχεδόν όλα τα νοσοκομεία κάνουν, τι λένε;» πρόσθεσε.