Εφόσον δεν αλλάξει η ΚΑΠ καμία χώρα δεν θα καταφέρει να απορροφήσει τους πόρους που δικαιούται στο 100%, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι σήμερα θα καταβληθεί προκαταβολή αποζημίωσης 1,3 εκατ. ευρώ σε θεσσαλούς αγρότες, η οποία προέκυψε μέσα από διορθώσεις που έγιναν μέσα από το σύστημα του ΕΛΓΑ, στο προηγούμενο διάστημα.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα καταθέτει εκ νέου σήμερα πρόσθετη τεχνική πρόταση, ύψους άνω των 40 εκ ευρώ, για κάλυψη των παραγωγών των πλημμυρισμένων περιοχών της Κάρλας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μιλώντας για το βαμβάκι στη Θεσσαλία, υπογράμμισε ότι μπορεί η ολλανδική εταιρία HVA International να κατέθεσε σχετικές προτάσεις για την καλλιέργεια, ωστόσο την τελική απόφαση θα τη λάβει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς και βέβαια με την Διεπαγγελματική Βάμβακος.

Χαρακτήρισε πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση της παραγωγής βάμβακος, σημειώνοντας ότι κάθε συζήτηση για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών πρέπει να γίνει σταδιακά και όχι βίαια.

Τέλος, σχολιάζοντας την έκθεση της ολλανδικής εταιρίας ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «είναι απολύτως χρήσιμη για τον κόσμο που έχουμε μπει και πρέπει να διαχειριστούμε και πρέπει να λειτουργήσουμε με προνοητικότητα και υπευθυνότητα. Δίνουν λύσεις», προσθέτοντας ότι «έχουν δουλέψει με λεπτομέρεια κάθε οικισμό και έργο. Κυρίως κάνουν προτάσεις τις οποίες είναι στο δικό μας χέρι να υιοθετήσουμε ή να απορρίψουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ