Αλλάζει άρδην ο καιρός σήμερα, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς έρχεται ένα χαμηλό βαρομετρικό από τη νότια Ιταλία και θα περάσει από την χώρα μας.

Μεταβολή θα σημειώσει ο καιρός σήμερα, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει από τη νότια Ιταλία και θα περάσει πάνω από τη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ο καιρός από το μεσημέρι και μετά, από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η σύντομη κακοκαιρία θα φέρει βροχές σε αρκετές περιοχές και θα ολοκληρώσει τη δράση της αύριο, περίπου μεσημεριανές ώρες.

Σήμερα θα αρχίσει να συννεφιάζει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με συνέπεια να σημειωθούν βροχές πρώτα προς το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα βρίσκεται γύρω στους 17-20 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παράλληλα, από το βράδυ και μετά θα ενισχυθούν οι άνεμοι στο Αιγαίο και θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική, μέχρι το απόγευμα δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο, όμως σιγά-σιγά όσο φτάνουμε στο μεσημέρι θα αρχίζει να συννεφιάζει. Από το απόγευμα και προς το βράδυ, όμως, θα σημειωθεί ένα πέρασμα βροχοπτώσεων από τα δυτικά προς τα ανατολικά, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και αύριο (20/3) το πρωί. Οι άνεμοι σιγά-σιγά θα στραφούν σε βόρειοι μέσα στη νύχτα και θα ενισχυθούν κοντά στα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα αρχίσουν να πυκνώνουν κι άλλο οι συννεφιές, με αποτέλεσμα από το μεσημέρι προς απόγευμα να σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με τοπικά ισχυρές εντάσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Νέα κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα την 25η Μαρτίου
Αύριο, Τετάρτη (20/3), μέχρι το μεσημέρι, θα συνεχίσει το βροχερό σκηνικό από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα, ενώ προς την περιοχή της Χαλκιδικής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Μαγνησία, αλλά ακόμη και στην Αττική, αναμένεται να σημειωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα εκτονωθούν προς την περιοχή του Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ οι βοριάδες αναμένεται να επικρατήσουν στο Αιγαίο, ρίχνοντας ελάχιστα τη θερμοκρασία και καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα.

 

Από την Πέμπτη (21/3) μέχρι και την Παρασκευή (22/3) ο καιρός θα είναι ήπιος, με τον βοριά να επικρατεί στο Αιγαίο, όμως από το Σάββατο, και ειδικότερα τη Δευτέρα (25/3), αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: