Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον Χρήστο Σπίρζη για θεατρινισμούς και απαντά για την καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης.

«Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές σε περίπτωση που είχα πολιτική ευθύνη» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης είπε πως δεν οδηγεί πουθενά σήμερα η τυχόν παραίτηση του πρώην Υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, από την βουλευτική ασυλία, ενώ κατηγόρησε για θεατρινισμό και εξαπάτηση της κοινής γνώμης τον Χρήστο Σπίρτζη.

Ανέφερε ακόμη ότι νέα στοιχεία προς διερεύνηση στο πλαίσιο της ανάκρισης, καθυστερούν την έναρξη της δίκης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ακόμη ανέφερε πως «υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει ‘’φως’’ στην υπόθεση».

Παράληλλα, επεσήμανε ότι «εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον αληθινό πόνο των συγγενών για δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα και στην Κυβέρνηση».

Στις αναφορές συγγενών θυμάτων ότι απομακρύνθηκε μεγάλη ποσότητα χώματος με πολύτιμα στοιχεία, πριν το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, ο Υπ. Δικαιοσύνης είπε ότι γίνεται δικαστική έρευνα και για αυτό το σημείο, ωστόσο επεσήμανε ότι «ο καλύτερος εισαγγελέας της χώρας ασχολείται από την πρώτη στιγμή με την τραγωδία» και παράλληλα προκάλεσε οποινδήποτε να του πει αν υπάρχει το παραμικρό μεμπτό σημείο στον τρόπο που διενεργείται η ανακριτική διαδικασία στην Λάρισα.

Δείτε τη συνέντευξη