Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CTV, μετά τη συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του, Τζαστίν Τριντό, στην οποία τονίστηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και υπεγράφη η συμφωνία για την παράδοση επτά υπερσύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών, επισήμανε τη σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος και στην προσέλκυση ολοένα και περισσότερων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Για πρώτη φορά θα δώσουμε την ευκαιρία στη διασπορά μας, σε όσους έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα, να αξιοποιήσουν την επιστολική ψήφο για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές. Επομένως, θα είναι επίσης μια ευκαιρία να αναδείξουμε αυτή τη δυνατότητα και να τους παροτρύνουμε να συμμετάσχουν σε μια εκλογική διαδικασία η οποία είναι αρκετά σημαντική για το μέλλον της χώρας».

Για τις επενδύσεις δήλωσε: «Αν κοιτάξετε την εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, είναι σημαντική, πηγαίνουμε από ρεκόρ σε ρεκόρ. Επομένως, μέρος της δουλειάς μου κατά την επίσκεψή μου στον Καναδά είναι να αναδείξω αυτό στην καναδική επιχειρηματική κοινότητα».

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι θα καταρρίψω τις όποιες αμφιβολίες και ότι θα ξεκαθαρίσω με σαφήνεια ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει οριστικά σελίδα», πρόσθεσε.

Για τον πόλεμο της Ουκρανίας ανέφερε: «Φυσικά, εναπόκειται στις φιλελεύθερες δημοκρατίες της Δύσης να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Και ο Καναδάς είναι απαραίτητος εταίρος σε αυτή την προσπάθεια».