Το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του, κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνταχθούν με την πρότασή του και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μέχρι τώρα, ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, το ΚΚΕ αλλά και η Ελληνική Λύση.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνουν ότι «οι Σπαρτιάτες δεν λογίζονται στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ούτε όμως και η Ελληνική Λύση που συνέπραξε με τη ΝΔ για να αλλάξει η σύνθεση στην ΑΔΑΕ και να μπλοκαριστεί η έρευνα».

Για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, χρειάζεται το ένα 1/6 ήτοι 50 υπογραφές βουλευτών. Το άρθρο 84 του Συντάγματος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της» και στην παράγραφο 5 επισημαίνεται ότι «η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση».