Πριν από μία εβδομάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης στα 34 του χρόνια έκανε τη μεγάλη τιμή στην πατρίδα να περάσει την είσοδο του στρατοπέδου στη Θήβα, για να υπηρετήσει 20 ολόκληρες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της πενθήμερης άδειας. Ουδείς ψόγος ως προς αυτό. Αυτό λέει ο νόμος, αυτό κάνει.

Το «περιτύλιγμα» όμως της στράτευσης ήταν έως και γελοίο. Στο TikTok ο Κασσελάκης ανέβασε βίντεο προετοιμασίας για τον στρατό, στο οποίο δήλωσε περήφανος που υπηρετεί την πατρίδα – για να τσιτώσει προφανώς τα νεύρα όσων υπηρέτησαν κανονικές θητείες και δη εκείνων των χωρίς βύσμα που υπηρέτησαν στα σύνορα.

Στο βίντεο έδειξε τις προμήθειες: Μάλλινες κάλτσες, εσώρουχα, ξυριστικά, γυαλιστικό για τα άρβυλα, φακούς επαφής, αλλά και… χαρτιά τουαλέτας, εφτά τον αριθμό. Του είπαν, λέει, να τα προμηθευτεί και σχολίασε μάλιστα “καλά, δεν έχει ο στρατός χαρτί τουαλέτας”;».

Μόνο «μάσκαρα», από αυτήν που βάζουν οι κομάντος του ελληνικού στρατού στις ασκήσεις επιθέσεων, δεν προμηθεύτηκε.

Μία μέρα πριν στρατευθεί και όταν τον ρώτησαν (σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή) αν πράγματι έχει αντικαταστήσει την πολιτική με το lifestyle, εκείνος απάντησε με greeklish στόμφο. «Σε προκαλώ (μιλούσε στον ενικό με τον Γιώργο Παπαδάκη) να μου πεις πόσο καιρό έχεις να δεις lifestyle ανάρτησή μου. Όχι, πες μου». Ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, ο ίδιος… αδικημένος και παρεξηγημένος Κασσελάκης είχε αναρτήσει στο ΤikΤok ένα άψογα γυρισμένο και επεξεργασμένο βίντεο, την πληρότητα του οποίου θα ζήλευε η Κιμ Καρντάσιαν, με τίτλο «το κούρεμα του νεοσύλλεκτου». Κατά τα άλλα, είχε μήνες να κάνει lifestyle ανάρτηση ο Κασσελάκης, καθότι βαθύτατα πολιτικό ον. Ο οποίος, για να μην έχουμε καμία αμφιβολία περί της πολιτικότητάς του, σηκώθηκε όρθιος μέσα στο στούντιο, ανασήκωσε το μπατζάκι του με την κάμερα να τον ακολουθεί και μας έδειξε τις κάλτσες που φορούσε, οι οποίες είχαν πάνω τους ζωγραφισμένους αστακούς. Για να συμπληρώσει στη συνέχεια, «εγώ θέλω όλη η Ελλάδα να διαπρέψει και να τρώει αστακούς όποτε θέλει» (δεν ξέραμε πως όποιος «διαπρέπει» στο Αμέρικα τρώει μόνο αστακούς).

Τέτοιο είδος πολιτικού πάντως δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα.

Εμφανίζεται απελευθερωμένος από οποιοδήποτε ιδεολογικό υπόβαθρο και δεν περνάει από τα παραδοσιακά κανάλια της πολιτικής επικοινωνίας. Κάτι μεταξύ Μπέπε Γκρίλο και Χαβιέρ Μιλέι, αυτόν στην Αργεντινή με το αλυσοπρίονο που βγήκε πρόεδρος.

Μας «δουλεύει» αριστοτεχνικά. Δεν ξέρει τίποτα γιαNovartis, για τον «13-0»,τα Ινστιτούτα Φλωρεντίας. Αγνοεί ακόμη και τον νόμο που τον «τσίμπησε» για τα αστακοκάραβα. Έχει άποψη για όλα, βρίζει τον Μητσοτάκη, τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, όταν θέλει να αποπροσανατολίσει και, όταν δεν τον βολεύει, κάνει άνετα το παγόνι.Τώρα μπορεί, μέσω Κουμουνδούρου, να συνεχίζει το «παραμύθι» πως «όλα έχουν γίνει σύννομα», με αφορμή κυρίως τον δανεισμό του κόμματός του με 230.000 ευρώ από εταιρεία του στο εξωτερικό, αλλά, όταν με το καλό απολυθεί από τον στρατό, θα κληθεί από τον εισαγγελέα να αποδείξει πολύ περισσότερα από το «σύννομο» εκείνου του δανείου. Και προσοχή Στέφανε, αυτό δεν θα είναι… lifestyle!

 

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο