Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών.

Με δεδομένο ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα τοποθετηθούν επί της πρότασης αύριο Πέμπτη, το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση για την επίμαχη Σύμβαση 717, όσο και στις καταγγελίες περί κυβερνητικής προσπάθειας συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη.

Θα απαντήσω θεσμικά στη βουλή, δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

Επιπλέον ανέφερε:

-Επέλεξα να απαντήσω θεσμικά στη βουλή, δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ.Καραμανλής.

– Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα. Εφτά φορές παραβιάστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας.

– Γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε στους πολίτες ως αυτονόητα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο 15% των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων.

-Μας κατηγορείτε για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμενική.

-Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις, να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να υποσκάπτεις θεσμούς.

-Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Ελληνας; Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν αυτές οι οικογένειες; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι. Μιλάω ως άνθρωπος και ως πατέρας τριών παιδιών.

-Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και αυτές οι εικόνες δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου. Δεν παίξαμε θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι.

-Δεν θα πω ότι τα κάναμε όλα σωστά, γι’ αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη.