Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, ζήτησε από το βήμα της Βουλής, να παραιτηθεί από την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης για την χθεσινή τοποθέτησή του.

Όπως ανέφερε «κύριε Φλωρίδη. Υπήρξε έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κας Αδειλίνη, προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για να ερευνηθεί κάθε ερώτημα – καταγγελία των συγγενών των θυμάτων συμπεριλαμβανομένου αυτού που αφορά την αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος και την πιθανή απώλεια αποδεικτικών στοιχείων, ναι ή όχι; Έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το μπάζωμα, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική, ακριβώς λόγω της ποινικής δίωξης, ναι ή όχι; Ποιος είναι, λοιπόν, για τα μπάζα, κύριε Φλωρίδη;».

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόσθεσε: «Ως Υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνετε σε εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και λέτε ότι είναι για τα μπάζα όποιος μιλάει για μπάζωμα. Η συμπεριφορά σας είναι ανεπίτρεπτη και αντιθεσμική. Και μετά από αυτό οφείλατε να παραιτηθείτε άμεσα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής είπε πως δεν κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία. «Μα ποιος μίλησε για βουλευτική ασυλία; Θα παίζουμε με τις λέξεις; Για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών πρόκειται. Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Ότι δεν έχετε καμία πρόθεση να συσταθεί προανακριτική. Γι’ αυτό και σπεύσατε να συμφωνήσετε σε μια Εξεταστική παρωδία. Γιατί αυτό σας βόλευε. Για να καταλήξετε στο βολικό συμπέρασμα ότι φταίει ο σταθμάρχης και οι νεκροί μηχανοδηγοί», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς απεύθυνε ένα κάλεσμα προς τον προοδευτικό χώρο χαρακτηρίζοντας τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ως φοβικές. «Καλούμε την κοινωνία σε διαρκή αγώνα. Να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Καλούμε τις ζωντανές δυνάμεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης να απεγκλωβιστούν από την αδιέξοδη και φοβική πολιτική των ηγεσιών τους. Να δημιουργήσουμε το αντίπαλο δέος στην πολιτική της Δεξιάς». Με αιχμή αναφέρθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι: «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Δεν θεωρούμε την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία μια ανούσια “κοκορομαχία”. Δεν συμμετέχουμε στον εκφυλισμό των απολίτικων ρητορικών εξάρσεων, όπως αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που στην ουσία το μόνο που προσφέρουν είναι ένα τελευταίο καταφύγιο, καταφύγιο αποπροσανατολισμού στην κυβέρνηση».

Ο κ. Χαρίτσης πρότεινε έναν σύγχρονο ενιαίο δημόσιο μεταφορικό φορέα στον σιδηρόδρομο. «Να αντιστραφεί η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της αποθέωσης της αγοράς. Ενιαίος δημόσιος μεταφορικός φορέας τώρα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την ασφάλεια των μεταφορών, αλλά και για ένα αναπτυξιακό κράτος που χρησιμοποιεί στρατηγικά τις υποδομές τους για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Καλούμε τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να στηρίξουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Καλούμε τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους και την ελληνική κοινωνία να διαμορφώσουμε μέτωπο για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη», τόνισε.