«Ο κ. Ανδρουλάκης ανακάλυψε συγκάλυψη. Προσποιήθηκε πως δεν ξέρει ότι η Αστυνομία έστειλε στις ανακριτικές Αρχές όλα τα ηχητικά του ΟΣΕ. Επέδειξε ασχετοσύνη για να βγει μπροστά από κάθε ακραία έκφραση λαϊκισμού, καπηλείας και τυμβωρυχίας» ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση της Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε πως η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δείχνει ότι «πενία τέχνας κατεργάζεται. Και είναι φανερό πως η πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε σε αυτό κυρίως οφείλεται, καθώς είναι το αποτέλεσμα της «απέλπιδα προσπάθεια των αντιπολιτευόμενων να βγουν από την πολιτική αφάνεια. Στην εκτίμησή τους ότι μπορούν -όπως το ξανάκαναν- να επενδύσουν στην τοξικότητα και τη λάσπη. Στην επιδίωξή τους να μπει σε αμφισβήτηση η πολιτική σταθερότητα, να προκληθεί κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, να μπουν αναχώματα στην ανοδική πορεία της χώρας. Καθώς γνωρίζουν ότι όσο καλύτερα πηγαίνει η χώρα, τόσο περισσότερο παγώνουν τα κομματικά τους συμφέροντα. Και δεν διστάζουν».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ότι «πάτησε σ’ ένα δημοσίευμα που δεν έλεγε τίποτα καινούριο κι έσπευσε να ανακοινώσει απόφαση για πρόταση δυσπιστίας. Προσποιήθηκε άγνοια για να ισχυριστεί πως ανακάλυψε συγκάλυψη. Προσποιήθηκε πως δεν ξέρει ότι η Αστυνομία έστειλε στις ανακριτικές Αρχές όλα τα ηχητικά του ΟΣΕ και όχι μόνο τα αποσπάσματα που δημοσιοποιήθηκαν. Επέδειξε ασχετοσύνη για να βγει μπροστά από κάθε ακραία έκφραση λαϊκισμού, καπηλείας και τυμβωρυχίας».

Επισήμανε ότι πίσω από την συνυπογραφή της πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ο διαγκωνισμός με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι ο κ. Κασσελάκης βλέποντας την Χαριλάου Τρικούπη «να παίρνει θέση μπροστινού, ο κ. Κασσελάκης (με έναν ΣΥΡΙΖΑ στο 12%) έσπευσε να ζητήσει εθνικές εκλογές, αλλά και να θέσει θέμα διαβλητότητας ζητώντας διεθνείς παρατηρητές για την επιτήρησή τους. Έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί το δημοκρατικό κεκτημένο μισού αιώνα. Να εμφανίζει τη χώρα σαν τριτοκοσμική. Να την εκθέτει, να την διασύρει διεθνώς. Να λειτουργεί σαν υπονομευτής του πολιτεύματος. Να προσβάλλει την ίδια τη Δημοκρατία». Επισήμανε ότι η χθεσινή τηλεοπτική δήλωση του Νίκου Παππά, περί συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας έγινε πριν το δημοσίευμα, λέγοντας ότι «συνεπώς ήξεραν τι επρόκειτο να δημοσιευθεί. Ετοιμάζονταν μαζί αποδεικνύοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων, ούτε να διερευνηθεί και να μάθει ο κόσμος το τι ακριβώς έχει γίνει, ούτε βεβαίως και τι πρέπει να γίνει ώστε για να μη γίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Τους ενδιαφέρει μόνο με ποιο τρόπο θα ρίξουν την Νέα Δημοκρατία αδυνατώντας να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν πολιτικά».

Ο κ. Καλαφάτης, διερωτήθηκε «εάν υπάρχει κάτι που ψάχνει η Δικαιοσύνη και το κρύβει η κυβέρνηση; Εάν υπάρχει κάτι που ζήτησε η Δικαιοσύνη και το αρνήθηκε η κυβέρνηση;». Και πρόσθεσε: «Πώς θα μπορούσε ένας βουλευτής να προβάλει ζήτημα βουλευτικής ασυλίας; Ότι η βουλευτική ασυλία δεν αφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεν καλύπτει κανένα; Πώς όταν η Δικαιοσύνη εντοπίσει εμπλοκή Υπουργού σε μια υπόθεση οφείλει να στείλει αμελλητί τον φάκελο στη Βουλή; Ότι τα κόμματα αν έχουν στοιχεία, μπορούν να καταθέσουν προσωποποιημένο κατηγορητήριο στη Βουλή;» Όλα αυτά, όμως συμπλήρωσε ο κ. Καλαφάτης «προφανώς τα ξέρουν, αλλά είτε τα αποσιωπούν είτε δεν το κάνουν».

Ο κ. Καλαφάτης, κλείνοντας είπε πως «τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα» καταλογίζοντας την Αντιπολίτευση «χυδαία εργαλειοποίηση του πόνου των ανθρώπων, απέναντι στην θέση της ΝΔ που ξεκάθαρη».