Η εταιρεία Pulse, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι, καταγράφει στο 33% , το ποσοστό της ΝΔ, με το κυβερνών κόμμα να διατηρεί την κυριαρχία του.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σταθερός στο 34%, με διαφορά 18 μονάδων από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος πάντως κερδίζει δύο μονάδες μέσα σε ένα μήνα.

Η δειγματοληψία έγινε το διάστημα από 1 έως 3 Απριλίου – δηλαδή μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, που δεν φαίνεται να απέδωσε δημοσκοπικά κέρδη για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πήρε την σχετική πρωτοβουλία αποσπώντας τις υπογραφές των κομμάτων της Αριστεράς. Με 15% ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει και νέα πτώση μιάμισης μονάδας στην εκτίμηση ψήφου και πέφτει από το 14% στο 12,5% στην εκτίμηση ψήφου. Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος παρέμεινε σταθερός στο 8% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Κέρδη καταγράφει το κόμμα Βελόπουλου, που εμφανίζεται πάνω από το ΚΚΕ στη μάχη για την τέταρτη θέση, με 9% στην εκτίμηση ψήφου, από 4,2% στις προηγούμενες ευρωεκλογές, έναντι 8,5% του ΚΚΕ που χάνει μισή μονάδα. Η Νέα Αριστερά «έγραψε» 3% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ «ισοπαλία» καταγράφεται μεταξύ Νίκης και Πλεύσης Ελευθερίας, στο 3,5%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνουν 1,8% στη συγκεκριμένη μέτρηση, όπως και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα για το αν συμφωνούν με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, το 61% να είναι σίγουρα ή μάλλον θετικοί και μόνον το 28% αρνητικοί. Συμφωνούν τρεις στους τέσσερις προτιθέμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 30% εκείνων που δηλώνουν ψηφοφόροι ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

H Pulse ζήτησε από τους πολίτες να τοποθετηθούν και για την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές – και μάλιστα με την παρουσία ξένων παρατηρητών. Το 51% απαντά μάλλον ή σίγουρα αρνητικά, αλλά ένα ποσοστό 35% δηλώνει ότι συμφωνεί. Σημειώνεται ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι συμφωνεί με την πρόταση.

Το 44% δηλώνει ότι θεωρεί την ακρίβεια και την κατάσταση της οικονομίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και ακολουθούν με μεγάλη απόσταση η εγκληματικότητα, η Υγεία και η Δικαιοσύνη.