Μια απίστευτη υπόθεση έφτασε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, για τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής απειλής και της εξύβρισης, καθώς δεν μπόρεσε να πείσει το δικαστήριο πως η ερωμένη του ήταν μόνο φίλη του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, διατηρούσε δεσμό με τον κατηγορούμενο από το καλοκαίρι του 2023 έως και τον φετινό Μάρτιο, όμως μια ημέρα της αποκάλυψε ότι έχει γυρίσει στην Ελλάδα από το εξωτερικό η πρώην σύντροφός του, η οποία ήταν επτά μηνών έγκυος από εκείνον. Τότε, της είπε ότι με εκείνη τη γυναίκα είχαν δεσμό για δύο χρόνια και ότι διέκοψαν επειδή έμενε στο εξωτερικό, όμως τώρα θα ήθελε να συνεχίσουν να είναι μαζί.

Όταν ο άντρας εξαφανίστηκε για δύο ημέρες και δεν μπορούσε να τον βρει, η καταγγέλλουσα εντόπισε την δεύτερη σύντροφο στο διαδίκτυο και επικοινώνησε μαζί της, λέγοντας της πως έχει σχέση με τον σύντροφό της. Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν προκειμένου να της δείξει μηνύματα και φωτογραφίες για να την πείσει ότι λέει αλήθεια, όμως η δεύτερη γυναίκα δεν μπορούσε να το πιστέψει.

«Μετά άρχισε να με απειλεί και να καλεί στο κινητό μου. Εγώ του έλεγα από την αρχή ότι δεν θα πω ψέματα σε αυτήν την κοπέλα. Φοβήθηκα όταν έμαθα ότι ο κατηγορούμενος έχει βίντεο από ερωτικές μας στιγμές στο κινητό του, για το οποίο έχω υποβάλει μήνυση, ενώ συνέχισε να με απειλεί να μη μιλήσω στην κοπέλα. Μου ζητούσε να την πάρω τηλέφωνο και να της πω ότι λέω ψέματα. Επειδή δεν το έκανα, απειλούσε ότι θα κάνει κακό σε εμένα και στα παιδιά μου και με έβριζε αισχρά, ακόμα και όταν ήμουν μέσα στο αστυνομικό τμήμα», είπε η καταγγέλλουσα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας και η δεύτερη γυναίκα, εξηγώντας ότι διατηρούσε δεσμό με τον κατηγορούμενο για δύο χρόνια, μέχρι και το Φεβρουάριο, ενώ μετά απλά κράτησαν κάποιες αποστάσεις λόγο κάποιας διαφωνίας.

«Για την καταγγέλλουσα μου έλεγε ότι είναι γιατρός και φίλη του. Εκείνη μου έστειλε μήνυμα όταν είχαμε πάει ένα διήμερο να αναθερμάνουμε την σχέση μας. Μου έλεγε ότι έχει παράλληλη σχέση μαζί του. Δεν μπορούσα να την πιστέψω και της είπα να συναντηθούμε. Είδα το κινητό της και ζήτησα αποδείξεις, φωτογραφίες κλπ. Δεν μου έδειξε όμως. Εγώ δεν το πίστεψα 100%, πήρα όμως αποστάσεις από τον σύντροφό μου. Δεν ήξερα τι να πιστέψω. Την 1η Απριλίου ήμουν με τη μητέρα μου και τον κατηγορούμενο, πήγαμε για φαγητό και τότε του είπα να πάρει τηλέφωνο αυτή τη γυναίκα για να μας πει την αλήθεια. Εκείνη δεν απαντούσε και της έστειλε απειλητικά μηνύματα», κατέθεσε.

Στη απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως διατηρούσε παράλληλο δεσμό με την καταγγέλλουσα, τονίζοντας ότι είχαν μόνο φιλικές σχέσεις, όμως εκείνη τον έβλεπε και ερωτικά, χωρίς ποτέ να έχει συμβεί κάτι μεταξύ τους. Επιπλέον, υποστήριξε ότι είναι ερωτευμένος με την σύντροφό του και θα πήγαιναν για γάμο, όμως η καταγγέλλουσα ήθελε… να τους το χαλάσει από ζήλια.

«Την καταγγέλλουσα την γνωρίζω γιατί είναι οικογενειακή γιατρός. Μόλις χώρισα με τη σύντροφό μου κάναμε παρέα μαζί, πίναμε καφέ, μιλούσαμε και είχαμε φιλική σχέση, όμως όχι ερωτική. Μια ημέρα μου είπε να πάω σπίτι της να κάτσουμε αλλά δεν κάναμε τίποτα, ήμασταν απλώς φίλοι. Μετά τον Ιανουάριο κατάλαβα ότι έχει αισθήματα και ότι βλέπει πονηρά τα πράγματα, αλλά εγώ της είχα πει ότι αγαπάω την Στέλλα και να με βοηθήσει να τα ξαναβρούμε. Θύμωσα και ξέφυγα γιατί δεν σήκωνε τα τηλέφωνα να λύσουμε την παρεξήγηση και γι’ αυτό την έβρισα και την απείλησα», ισχυρίστηκε.

Ο άντρας δεν έπεισε το δικαστήριο ότι δεν διατηρούσε δεσμό με την καταγγέλλουσα και έτσι κρίθηκε ένοχος με την επιβαρυντική διάταξη της ενδοοικογενειακής βίας.