Συνελήφθη εγκληματική ομάδα που αποκόμισε το τελευταίο δεκαήμερο πάνω από 40.000 ευρώ και διάφορα τιμαλφή από τρεις απάτες με το πρόσχημα του τροχαίου στον Βόλο και τη Λαμία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, εντόπισαν μια 55χρονη Βουλγάρα, το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της καταγγελίας που έκανε μια ηλικιωμένη, η οποία είχε αφήσει δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της μια σακούλα με 3.600 ευρώ, όπως της είχε υποδείξει ένας «γιατρός» που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, δήθεν επειδή το παιδί της έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά από τροχαίο. Η γυναίκα από την Βουλγαρία που τα παρέλαβε συνελήφθη και στην κατοχή της βρέθηκαν το ποσό που αποδόθηκε στην ηλικιωμένη, καθώς και άλλα 4.050 ευρώ, διάφορα τιμαλφή και δυο κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, προέρχονταν από άλλη απάτη που είχαν διαπράξει οι δράστες στο Βόλο με τον ίδιο τρόπο την περασμένη Κυριακή, όταν έπεισαν μια ηλικιωμένη γυναίκα να τους πετάξει από το μπαλκόνι του σπιτιού της ένα πορτοφόλι με 10.000 ευρώ, τρεις χρυσές λίρες και άλλα τιμαλφή. Με την ίδια μέθοδο, είχαν εξαπατήσει στις 26 Μαρτίου και μια γυναίκα στη Λαμία, η οποία τους παρέδωσε 30.000 ευρώ.

Η 55χρονη Βουλγάρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και σε βάρος της, καθώς και σε βάρος των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών της που αναζητούνται, ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού βαθμού για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση.