Στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤΟ (NATO Air Chiefs Symposium – NACS), που πραγματοποιήθηκε στο Ramstein της Γερμανίας, συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τη συνεργασία, τον συντονισμό και την ενίσχυση της αεροπορικής και διαστημικής ισχύος και τονίστηκε η δέσμευση κάθε έθνους για τη συλλογική άμυνα και ασφάλεια όλου του ΝΑΤΟ.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα, όπως η διεξαγωγή επιχειρήσεων σε ένα κοινό περιβάλλον εναέριας μάχης, η αύξηση της αποτελεσματικότητας των Counter Anti Access/Area Denial (C-A2AD) αποστολών ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα διδάγματα της αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας που αντλήθηκαν από τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία.

Τέλος, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε -με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ- υπογραμμίστηκε η μακρόχρονη παράδοση της Συμμαχίας ως εγγυητή της συλλογικής ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας για περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στα 32 κράτη-μέλη της.