Στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στη ΝΔ λέει το 44%.

Μετά από τον «Κανένα», ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13%, μία μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται στην πρόθεση ψήφου στην ίδια μέτρηση.

06

Όπως προκύπτει, δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη -τόσο στο σύνολο όσο και στους ψηφοφόρους της ΝΔ- παραμένουν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο Ν. Δένδιας με 35% και ο Κ. Πιερρακάκης με 14% είναι οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί.

04

05

Στην έρευνα της Alco αποτυπώνεται ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εισπράττει την κυβερνητική φθορά, καθώς στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από άλλο κόμμα, το 44% απαντά «από κανένα». Το 13% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 12% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 8% άλλο κόμμα και το 13% δεν απαντά.

Ακόμη, ένα ποσοστό 63% συμφωνεί με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία, έναντι 27% που δηλώνει ότι διαφωνεί.

Τέλος το 72% εκτιμά ότι η κατάσταση με τις τιμές στα βασικά αγαθά επιδεινώνεται, έναντι 9% που πιστεύει ότι βελτιώνεται και 16% ότι παραμένει σταθερή.