Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που ανήκουν στον Γιώργο Προκοπίου, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε: «Για τον Σκαραμαγκά επενδύουμε στην επισκευή των υποδομών του ναυπηγείου και να αποκτήσουμε νέες ικανότητες επισκευών για πλοία μεταφοράς LNG, κρουαζιερόπλοιων, mega yachts και για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού».

Όπως εκμυστηρεύτηκε «αποφάσισα να ασχοληθώ και να ακολουθήσω το όραμα του Γιώργου Προκοπίου για την αναβίωση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενός σημαντικού ναυπηγείου για την Ελλάδα και για ολόκληρη τη Μεσόγειο. Έχουμε εστιάσει όλες μας τις δυνάμεις στο πως θα αναγεννηθεί τόσο η ναυπηγική βιομηχανία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ακόμη, τόνισε: «Ενώ οι Κινέζοι τοποθετούν μόλις το 1% των παραγγελιών ναυπήγησης κινεζικών συμφερόντων πλοίων εκτός της Κίνας οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες δίνουν το 95% των παραγγελιών τους εκτός Ευρώπης για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε ως ευρωπαϊκή ναυπηγική βιομηχανία. Οι Κορεάτες δίνουν παραγγελίες για το 9% σε ναυπηγεία εκτός Κορέας και οι Γιαπωνέζοι το 30%».