Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου στον Έβρο ένας αλλοδαπός που είχε ρόλο “εισπράκτορα” σε σπείρα η οποία είχε εξαπατήσει δύο ηλικιωμένες γυναίκες σε περιοχές του Έβρου.

Τα θύματα είχαν δεχθεί την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη τηλεφωνήματα από έναν άγνωστο που συστήθηκε ως γιατρός και τους είπε ότι οι κόρες τους έπρεπε να υποβληθούν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Κατά την επικοινωνία ακουγόταν μια γυναίκα που παρίστανε την κόρη τους και τις παρακαλούσε να την βοηθήσουν.

Οι δυο ηλικιωμένες πείστηκαν και άφησαν τα χρήματα σε σε προκαθορισμένα σημεία, από τα οποία τα παρέλαβε ο “εισπράκτορας”. Όμως, μετά την αποκάλυψη της απάτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης βρήκαν πλάνα από κάμερες που είχαν καταγράψει το αυτοκίνητό του και έστειλαν σήμα στους συναδέλφους του του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ορμενίου, οι οποίοι τον εντόπισαν το απόγευμα της Πέμπτης και του πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατοχή του Βούλγαρου βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που είχε αποσπάσει από τις ηλικιωμένες και τους αποδόθηκε, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησε και το κινητό του τηλέφωνο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξιχνίαση της δράσης της σπείρας.