Σύμφωνα με ενημέρωση εκπροσώπου του πανεπιστημιακού νοσκομείου Soroka, στην πόλη Μπερ Σεβά, 12 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε αυτό, μετά τα πυραυλικά πλήγματα στο νότιο Ισραήλ από το Ιράν.

Εξ αυτών ένα επτάχρονο κορίτσι από την περιοχή Αράντ τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα πυραύλου,  μεταφέρθηκε σε χειρουργείο και τώρα νοσηλεύεται στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα το Ιράν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην επίθεση την οποία εξαπέλυσε στη διάρκεια την νύχτας και παρουσίασε ως δικαιολογημένη απάντηση στο πλήγμα που κατέστρεψε το προξενείο του στη Δαμασκό.

«Η επίθεσή μας τελείωσε και δεν επιθυμούμε να τη συνεχίσουμε, αλλά θα απαντήσουμε δυναμικά αν το Ισραήλ στοχεύσει τα συμφέροντά μας» είπε το πρωί της Κυριακής ο επικεφαλής του ιρανικού επιτελείου στρατού, Μοχαμάντ Μπαγκερί, ενώ πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι η οποιαδήποτε υποστήριξή της σε μία απάντηση αντιποίνων του Ισραήλ, θα έχει ως συνέπεια την στοχοθέτηση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων από το Ιράν.