Με ένα πλούσιο και αρκετά ενδιαφέρον πολιτιστικό διήμερο, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις» τιμά φέτος την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου της Φρουράς του Μεσολογγίου και της μαρτυρικής θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη, 1 Κολωνάκι), θα μιλήσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας με θέμα: «Το Μεσολόγγι στα Απομνημονεύματα των Αγωνιστών και στην ποίηση». Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ανθής Γουρουντή, θα ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση του Διονύσιου Σολωμού, ενώ η υψίφωνος Vivian Douglas θα ερμηνεύσει «Το Μοιρολόι του Μεσολογγίου».

Την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11 π.μ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών και ο πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων Ελεύθερων Πολιορκημένων, Γιάννης Μακρής, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Θα ακολουθήσει πομπή προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με επικεφαλής τη φιλαρμονική του Δήμου Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης», υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Τσιάντα, καθώς και με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ θα γίνει και κατάθεση στεφάνων.