Τα εγκαίνια του νέου «Εξαγωγικού Hub» στη Σίνδο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η ΑΒ Βασιλόπουλος, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθη Αβραμίδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Δέλτα, Σοφίας Μαυρίδου. Η εταιρεία αξιοποιεί τις αποθήκες της στη Θεσσαλονίκη ως κομβικό εμπορικό σημείο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, εξάγοντας ελληνικά φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα προς την Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Με αυτό το εγχείρημα, εκτιμάται ότι οι εξαγωγές από το Hub της Σίνδου θα ανέρχονται σε 70 – 80 χιλιάδες τόνους τον χρόνο και τα έσοδα από αυτές ότι θα φτάσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως, ενώ ο τελικός καταναλωτής θα μπορεί να βρίσκει τα ελληνικά προϊόντα στις χώρες αυτές, μέσα από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ του Ομίλου Ahold Delhaize.

Τα προϊόντα που εξάγονται είναι τομάτες, αγγούρια και πιπεριές από την Κρήτη, φράουλες από την Ηλεία, πορτοκάλια και μανταρίνια από την Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία και ακτινίδια από την Μακεδονία. Στο επόμενο διάστημα θα ενταχθούν ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια από την Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία, καρότα από την Βοιωτία και καρπούζια από την δυτική Πελοπόννησο. Αναφορικά με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, όπως τα ΑΒ Επιλογή και ΑΒ Ελληνική Γη, εξάγονται πάνω από 80 κωδικοί από όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ελιές, τυριά, χυμούς, τοματοπολτούς, αλάτι, χαλβά, όπως για παράδειγμα ψιλές φακές Κοζάνης, κριθαράκι Τρίπολης, ρύζι Στυμώνα, ελιές Καλαμών, γραβιέρα Κρήτης.

Ο Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας, ανέφερε: «Για όλους εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος, αυτή η ημέρα είναι πολύ σημαντική. Με το νέο “Εξαγωγικό Hub” στη Σίνδο, συμβάλλουμε ώστε η χώρα μας να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο εμπορικό ρόλο σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία που αποδεικνύει ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται πάντα δίπλα στους εγχώριους παραγωγούς. Υπολογίζουμε ότι οι εξαγωγές στην Τσεχία, στη Ρουμανία και στη Σερβία θα ξεπεράσουν τα 70 χιλιάδες τόνους τον χρόνο οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος και η σημασία αυτής της επένδυσης. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι εργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοποριακή και σημαντική για τον τόπο επένδυση».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στάθηκε στη σημασία της επένδυσης για τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, τονίζοντας ότι: «Τέτοιου βεληνεκούς εγχειρήματα αναβαθμίζουν το επενδυτικό τοπίο της Ελλάδας διεθνώς και ενισχύουν σημαντικά την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Το νέο Hub της ΑΒ Βασιλόπουλος αναδεικνύει απόλυτα τόσο την ποιότητα και την αξιοπιστία, όσο και τον πλούτο των προϊόντων της χώρας μας».

Χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι: «Τα σημερινά εγκαίνια σηματοδοτούν την απαρχή μιας πρωτοβουλίας εξαιρετικής σημασίας για ολόκληρη την ελληνική αγροτική οικονομία και αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα της συνεχώς αναπτυσσόμενης εξωστρέφειας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής».

O Υφυπουργός Εσωτερικών για τον Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, απέστειλε χαιρετισμό, στον οποίο ανέφερε ότι: «Η αξία της επένδυσης για όλη την Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, καθώς δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και στηρίζονται ουσιαστικά οι τοπικοί παραγωγοί. Σημαντικές πρωτοβουλίες σαν αυτήν αναδεικνύουν τις εξαγωγικές δυνατότητες της χώρας και τονώνουν την ελληνική οικονομία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθης Αβραμίδης, επισήμανε ότι: «Το νέο Hub της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Σίνδο αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση», ενώ η Δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά, μέσω χαιρετισμού που απέστειλε, αναφέρθηκε στην αξία που έχει το «Εξαγωγικό Hub» της ΑΒ Βασιλόπουλος για την περιοχή, καθώς στηρίζει τόσο την εθνική οικονομία, όσο και τους Έλληνες παραγωγούς.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς όφελος της κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας, με την ανάπτυξη εξαγωγικών δραστηριοτήτων. Η επένδυση αυτή θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων μας και την έμπρακτη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.