Επίσημο δείπνο παρέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στην ομόλογή του του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, την Τρίτη το βράδυ, σε εστιατόριο της Αθήνας.

Η δήμαρχος του Παρισιού, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, συνομίλησε με τον κ. Δούκα για τη διοργάνωση των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα και αντήλλαξαν απόψεις για τις περιβαλλοντικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί εκεί τα τελευταία χρόνια. Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως οι κοινωνικές ανισότητες και η κλιματική κρίση.

«Οι αξίες της συνεργασίας, της ειρήνης και της αδελφοσύνης είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ. Έχουμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δύο ολυμπιακές πόλεις, η Αθήνα και το Παρίσι, συνεργάζονται», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων».

Η Αν Ινταλγκό από την πλευρά της τόνισε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ στην Αθήνα, με τον νέο της δήμαρχο, έναν δήμαρχο προοδευτικό, με αφοσίωση στα κοινωνικά ζητήματα και την οικολογία, με τον οποίο μοιραζόμαστε πολλές κοινές απόψεις. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη που επισκέφτηκα την Αρχαία Ολυμπία με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια όμορφη συνεργασία με τον δήμαρχο Αθηναίων. Το Παρίσι και η Αθήνα είναι αδελφές πόλεις και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του προς όφελος των πόλεών μας και των κατοίκων τους».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, από πλευράς Δήμου Αθηναίων ο γενικός γραμματέας Βασίλης Μπόκος, η διευθύντρια του Γραφείου Δημάρχου Μάρω Μπαντέκα, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Ζωντήρου και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Ανδριάνα Μαγγανιά, ενώ από τον Δήμο του Παρισιού έδωσαν το «παρών» οι Pierre Rabadan, αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Pierre Lombard, αναπληρωτής διευθυντής Γραφείου Δημάρχου,  Paul-David Regnier, εκπρόσωπος Διεθνών Σχέσεων και Milton Guilherme, επικεφαλής προσωπικού Γραφείου Δημάρχου.