Για την ακρίβεια, τις ευρωεκλογές αλλά και τα περιστατικά βίας, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Στις δηλώσεις του τόνισε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και κινείται σε τρεις κατευθύνσεις για την αντιμετώπισή του:

-Μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα οι οποίες σωρευτικά είναι πάνω από τον μέσο όρο του πληθωρισμού σωρευτικά, ο οποίος είναι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

-Έλεγχοι στην αγορά που θα συνεχιστούν όχι μόνο όσο υπάρχει εισαγώμενος πληθωρισμός.

– Στοχευμένες παρεμβάσεις. Έχουμε κάνει πολλές και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν είναι μόνο το καλάθι του νοικοκυριού, δεν είναι μόνο οι τελευταίες 4 παρεμβάσεις του υπ. Ανάπτυξης που φαίνεται ότι αποδίδουν, αλλά και σε κατηγορίες πολιτών. Ανακοινώθηκε το άνοιγμα πλατφόρμας για το επίδομα μητρότητας για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες. Ως τώρα ήταν σαν μητέρες δεύτερης κατηγορίας, έπαιρναν ένα εφάπαξ εισόδημα. Με απλά λόγια, τώρα παίρνουν 830 ευρώ το μήνα (και αναδρομικά) επί 9 μήνες συν το επίδομα γέννας. Δηλαδή μια νέα μητέρα από ένα εφάπαξ 600-700 ευρώ παίρνει συνολικά πάνω από 10.000 ευρώ συνολικά για τα πρώτα της βήματα.

Για τα «θαύματα» Κασσελάκη κατά την βάπτισή του, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε:

«Δεν πειράζει που είναι θρήσκος και που μοιράστηκε μία προσωπική του στιγμή. Αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν τη θρησκεία, και μετά να λέμε για διαχωρισμό Κράτους – εξουσίας. Ο κ. Κασσελάκης έχει τις απόψεις του αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά. Έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον κ. Βελόπουλο Καταλήγουν και οι δύο στα λεφτόδεντρα. Εμείς δεν υποσχόμαστε θαύματα αλλά εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με σκληρή δουλειά που έχει αποτέλεσμα».

Για τις ευρωεκλογές ανέφερε: «Έχει μεγάλο ενδιαφέρον που ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές ενώ σε δύο μήνες έχουμε ευρωεκλογές. Σε εμάς ο πήχης είναι τα προβλήματα των πολιτών. Εμείς λέμε στείλτε ένα μήνυμα σταθερότητας. Οι ίδιοι βάζουν μόνοι τους το 17% για να δημιουργήσουν πολιτικές εξελίξεις. Κατάφερε να ρίξει στα τάρταρα τον πήχη του, αλλά το ότι κατάφερε να ανακάμψει λίγο δεν είναι θρίαμβος. Σαφώς υπήρχαν αστοχίες αλλά έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις και υπάρχουν πολλά που έχει κάνει η κυβέρνηση για τους πολίτες. Εμείς έχουμε επιλέξει σε αυτές τις ευρωεκλογές να μιλήσουμε με τον κόσμο και τους πολίτες. Από τη μία έχουμε μία ΝΔ που προσπαθεί να φέρει χρήματά για την Ελλάδα και από την άλλη πλευρά έχουμε κόμματα που έφτασαν στο σημείο να ψηφίσουν ένα ψήφισμα και να εισηγηθούν μάλιστα και το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί πήγαν στο ελληνικό κοινοβούλιο και δεν υπερψήφισαν ακόμα κα τις προληπτικές εξεργασίες για τον καρκίνο, μόνο γιατί θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη. Όταν η αντιπολίτευση λέει για εθνικές εκλογές, χρειάζεται ένα μήνυμα από τους πολίτες».

Για τα Τέμπη είπε πως «έχουμε χρέος να αποδοθεί δικαιοσύνη και δικαιοσύνη θα αποδοθεί από τους ανακριτές και τους εισαγγελείς».

«Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Κανείς δεν είναι αθώος επειδή έχει την οποιαδήποτε ιδιότητα και κανείς δεν είναι ένοχος επειδή το λέει ο οποιοσδήποτε, πέραν της Δικαιοσύνης. Απάντησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή με σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς. Και από την άλλη έχουμε μία αντιπολίτευση που έφτασε στο σημείο να κάνει καμπάνια με τα ονόματα νεκρών. Όλα θα τα λύσει η Δικαιοσύνη. Οι χρόνοι που τρέχει η έρευνα για τα Τέμπη είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά ποινικά χρονικά».

Για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και το bullying μεταξύ ανηλίκων είπε:

«Οι συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία είναι 831 σε 15 μέρες σε 2.165 κλήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία προσπάθεια. Ενισχύουμε τα τμήματα, το panic button. Με τον νέο κωδικό κώδικα δεν βγαίνουν. Για τον βιασμό ανηλίκου το πήγαμε ισόβια και αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο το έκαναν ισόβια μέχρι 15 χρόνια και εμείς το κλάναμε ισόβια. Στα σχολεία έχουν διπλασιαστεί οι ψυχολόγοι και γίνατε ήδη να καταγγέλλονται. Η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων».

Για την κακοκαιρία, είπε πως το Συντονιστικό συνεδριάζει συνέχεια αλλά δεν έχει αναφερθεί ακόμα κάτι ιδιαιτέρως ανησυχητικό αλλά αυτό αλλάζει λεπτό με το λεπτό.

«Θα περάσουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι καθώς θα έχουμε πολλές περιπτώσεις που θα χρειαστεί να επέμβει ο κρατικός μηχανισμός. Επειδή πέρσι ζήσαμε τη μεγαλύτερη θεομηνία ας μην προδικάζουμε».