Η τέως εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία είχε βρεθεί κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημόσιων εγγράφων κατά συρροή, καταδικάστηκε με αναστολή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα χωρίς έκτιση ούτε μιας μέρας ενώ αθώωσε την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας η οποία ήταν επίσης κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Η τέως εισαγγελέας που έχει παυθεί από τα καθήκοντα της από τον Απρίλιο του 2022 χωρίς δικαίωμα εργασίας, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου. Ο συνήγορός της Νίκος Αγαπηνός σε δήλωσή του αναφέρει ότι «πρόκειται για ποινή που αρμόζει σε πλημμέλημα (φυλάκιση) και με αναστολή χωρίς έκτιση ούτε μίας ημέρας και μάλιστα πλειοψηφικά καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου έκρινε πως θα πρέπει να κηρυχθεί πλήρως αθώα, απόφαση που θα λάβει μετά βεβαιότητας το Πενταμελές Εφετείο στο οποίο ήδη άσκησε έφεση η πρώην Εισαγγελέας εντολέας μας, αποκλειστικά και μόνο για την προάσπιση της τιμής της, καθώς η πρωτοβάθμια ποινή που της επιβλήθηκε δεν είναι εκτιτέα αλλά ανεστάλη».

«Ενδιαφέρουσα νομολογιακά θα είναι η απόφαση που μετέτρεψε την πλειάδα κακουργηματικών κατηγοριών σε μία κατ’ εξακολούθηση για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ενώ σημειωτέον αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά στην κατηγορουμένη και η απόφαση ανεστάλη μέχρι τον δεύτερο βαθμό» καταλήγει ο κ. Αγαπηνός.